Spurs slaat laat toe: veelbesproken Richarlison ontneemt Hamer heldenrol

Het had de dag van Gustavo Hamer kunnen worden. De Nederlander leek Sheffield United zaterdag op bezoek bij Tottenham Hotspur aan een enorme stunt te helpen, maar met dank aan Richarlison kantelden de Noord-Londenaren de wedstrijd diep in blessuretijd (2-1).

Tottenham Hotspur
2 - 1
Sheffield United

In de 72ste minuut belandde een afgevallen corner voor de voeten van Hamer, die niet nadacht en uithaalde. De Nederlander zag zijn inzet via de binnenkant van de paal achter doelman Guglielmo Vicario binnenvallen (bekijk doelpunt hieronder). Het had er alle schijn van dat dat genoeg was om Sheffield de eerste zege van het seizoen bezorgen. Tot de achtste minuut van de blessuretijd aanbrak.

Spurs drong al enige tijd aan, maar leek het niet meer voor elkaar te krijgen om Wesley Foderingham te verschalken. Uitgerekend Richarlison was verantwoordelijk voor de gelijkmaker (1-1). Zijn doelpunt was niet alleen van levensbelang voor Spurs, maar ook voor de Braziliaan zelf. In een interview gaf Richarlison eerder deze week nog aan psychologische hulp te willen zoeken.

Spurs drukt door
Daar bleef het niet bij voor het arme Sheffield. Twee minuten na de gelijkmaker velde Dejan Kulusevski het vonnis over de bezoekers. De Zweedse aanvaller verschalkte Foderingham opnieuw en bezorgde Spurs de vierde overwinning in vijf wedstrijden. De aangever? Richarlison. Door de zege nestelt Spurs zich op de tweede plaats achter koploper Manchester City.