Spurs-manager gaat in op dreun bij Fulham: Van de Ven weer geprezen

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou heeft na de uitschakeling tegen Fulham in de League Cup geen spijt van zijn besluit om veel basiskrachten rust te gunnen. Micky van de Ven kreeg ondanks een ongelukkig eigen doelpunt weer complimenten voor zijn optreden.

Spurs-manager gaat in op dreun bij Fulham: Van de Ven weer geprezen
© Pro Shots
Fulham
Fulham
ns
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Alleen Van de Ven en Richarlison bleven bij Spurs in de basis na de competitiezege op Bournemouth van afgelopen zaterdag. Beide spelers scoorden op Craven Cottage, maar de Nederlandse verdediger maakte na negentien minuten een eigen doelpunt tegen Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een strafschoppenserie moest uitkomst bieden en daarin miste ex-Ajacied Davinson Sánchez als enige een penalty. Kenny Tete schoot de vijfde strafschop voor Fulham binnen en bezorgde Tottenham na de succesvolle start in de Premier League een domper in de League Cup.

'Natuurlijk is dit heel teleurstellend, om zo vroeg al uit de League Cup te liggen', zei Tottenham-manager Postecoglou op de persconferentie. 'Vooral aan het begin van de wedstrijd ontbrak het aan samenhang in het elftal. En dat is ook niet heel gek gezien de wisselingen die we doorvoerden. Voor veel jongens was het hun eerste basisplaats van het seizoen.'

Spijt heeft de Australiër niet van de vele wisselingen. 'Ik heb genoten van de veerkracht en de strijdlust in het elftal. Er zijn meerdere manieren waarop je als team stappen kunt maken. We spelen dit seizoen geen Europees voetbal, maar ik wil wel veel andere jongens een kans geven om zich te bewijzen. Wanneer zou ik dat dan moeten doen? Alle jongens in de selectie verdienen een kans. Ze zijn geen nummertje voor mij.'

Complimenten
Van de Ven maakte ondanks zijn tweede eigen doelpunt in vier duels voor Tottenham weer indruk, zoals bij Evening Standard, waar hij een 7 kreeg. 'Van de Ven deed weer van zich spreken en leek te genieten van de fysieke duels met Rodrigo Muniz en Adama Traoré.' Ook Football.London gaf de Nederlander een 7 voor zijn bekeroptreden. De centrale verdediger werd onlangs al vergeleken met ex-Spurs-spelers Jan Vertonghen en Toby Alderweireld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.