Spurs kan over twee weken weer beschikken over Bale

Zoals verwacht blijkt de enkelblessure van Gareth Bale alleszins mee te vallen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Welshman van Tottenham Hotspur inderdaad hooguit twee weken buitenspel staat.

Spurs kan over twee weken weer beschikken over Bale

Manager André Villas-Boas nam vrijdagochtend de zorgen over een ernstige kwetsuur al weg. Donderdagavond liet het fysieke ongemak zich nog ernstig aanzien, toen Bale in het Europa League-duel met FC Basel (2-2) kort voor tijd per brancard van het veld moest.

De verwachting is nu dat Bale de training binnen twee weken weer kan hervatten, zoals ook Villas-Boas al vermoedde. De 35-jarige Portugees sprak al de hoop uit op 21 april in de belangrijke competitiewedstrijd tegen Manchester City weer over zijn sterspeler te kunnen beschikken.

Tottenham zal zijn clubtopscorer (zeventien competitiegoals) wel moeten missen in de Premier League-confrontaties met Everton en Chelsea en de Europa League-return tegen FC Basel. Dat geldt ook voor Aaron Lennon en William Gallas, die donderdagavond eveneens geblesseerd uitvielen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen