Spurs én Dortmund geplaagd door volle ziekenboeg richting CL-clash

Reacties

Borussia Dortmund kan woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur niet bepaald aantreden op volle oorlogssterkte. De Bundesliga-koploper meldt dat Marco Reus, Julian Weigl, Lukasz Piszczek en Paco Alcácer het treffen op Wembley missen.

Spurs én Dortmund geplaagd door volle ziekenboeg richting CL-clash

Reus heeft nog altijd last van een spierblessure, Weigl is grieperig, Piszczek kampt met een voetblessure en Alcácer heeft een pijnlijke schouder.

Gelukkig voor Dortmund-trainer Lucien Favre is Jadon Sancho gewoon inzetbaar. Spurs-manager Mauricio Pochettino kreeg tijdens zijn persconferentie van dinsdag veel vragen over de ontwikkeling van de achttienjarige aanvaller, die bijna wekelijks uitblinkt in de Bundesliga.

'Zo heel verbaasd ben ik niet. We hebben het over een enorm talent. Hij laat in Duitsland zien dat hij heel goed met de druk om kan gaan.' Sancho werd medio 2017 ook in verband gebracht met Tottenham Hotspur, maar besloot om Manchester City te verruilen voor Dortmund. Het is een onderwerp waar Pochettino het niet over wilde hebben.  'Daar wil ik niet over praten.'

Schema
Pochettino klaagde afgelopen week enkele keren over het drukke schema van zijn ploeg. In de aanloop naar de kraker van woensdag heeft Dortmund één dag langer rust dan Tottenham, dat zondag nog speelde tegen Leicester City. 'Als we niet de vereiste energie kunnen opbrengen voor zo'n grote wedstrijd hebben we een probleem. Het schema is een beetje oneerlijk, maar dat mogen we nooit als excuus gebruiken. Ik zie in de ogen van de spelers dat ze heel gemotiveerd zijn.'

Zoals bekend kan Tottenham niet beschikken over smaakmakers Harry Kane en Dele Alli. Dinsdagochtend werd bekend dat Danny Rose als gevolg van een scheenbeenblessure in elk geval niet aan de aftrap zal staan op Wembley. Ben Davies schittert door een liesblessure door afwezigheid.

Zo is de ontmoeting in de achtste finale er één tussen clubs die nog niet bepaald in de sterkste samenstelling aantreden.

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.