Sporting betaalt 10 miljoen euro voor trainer met twee maanden ervaring

Reacties

Rúben Amorim is de nieuwe trainer van Sporting Portugal, dat liefst 10 miljoen euro betaalt aan Sporting Braga als afkoopsom voor de onervaren oefenmeester.

Sporting betaalt 10 miljoen euro voor trainer met twee maanden ervaring
© Pro Shots

De veertienvoudig international van Portugal kent een bliksemcarrière, want op 4 januari van dit jaar leidde Amorim pas zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau. De 35-jarige trainer was sinds september werkzaam voor Braga B, maar maakte promotie na het ontslag van Ricardo Sá Pinto. In zijn eerste twee maanden maakte hij zo'n grote indruk dat Sporting bereid was zijn afkoopsom van 10 miljoen euro te voldoen.

Sporting was op zoek naar een opvolger voor Silas, die ook pas sinds september de hoofdtrainer was. Onder zijn leiding werd de club uit Lissabon echter uitgeschakeld in de Europa League en de toernooien om de Taça da Liga en Taça de Portugal. In de competitie bezet Sporting na 23 duels de vierde plaats met vier punten achterstand op Braga, dat zelf Custódio presenteerde als opvolger van Amorim.

Amorim stond als speler liefst negen seizoenen onder contract bij Benfica, de rivaal van Sporting. In 2017 beëindigde hij op 32-jarige leeftijd zijn loopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.