Spitsentrainer Makaay: 'Leuk om met Kuijt te werken'

Reacties

Het takenpakket van Roy Makaay (40) bij Feyenoord gaat veranderen. Zoals VI vrijdag al meldde wordt de goaltjesdief van weleer spitsentrainer, maar ook assistent van de beloftenploeg van trainer Patrick Lodewijks en hij gaat meedraaien in het team dat de tegenstanders van de hoofdmacht analyseert. Dat heeft Feyenoord zojuist wereldkundig gemaakt.

Spitsentrainer Makaay: 'Leuk om met Kuijt te werken'

Makaay is nu nog trainer van de A1-junioren van de Rotterdammers, maar moet na dit seizoen afscheid nemen. 'Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin en vind het niet heel gemakkelijk om hiermee te stoppen. Ik heb uiteraard wel even de tijd genomen om er goed over na te denken, maar mijn gevoel vertelde me dat ik dit moest doen. Als specialistentrainer ben je meer individueel bezig. Maar het groepsgebeuren laat ik ook niet helemaal los', aldus Makaay, die volgende maand aan de cursus Coach Betaald Voetbal begint, op de website van belangenbehartiger Wasserman. Ook de spitsen van de A1, A2 en B1 zullen geregeld onder handen genomen worden door Makaay.

In Rotterdam-Zuid zal de 43-voudige international dus onder anderen gaan samenwerken met Dirk Kuijt, die na dit seizoen terugkeert in De Kuip. 'Dirk ken ik uiteraard van het Nederlands elftal. Erg leuk om weer met hem te werken.'

Hoe vaak Makaay als spitsentrainer op het veld zal staan bij de hoofdmacht, is nog niet duidelijk. 'Ik zal met onder anderen Giovanni van Bronckhorst, de nieuwe trainer, om tafel gaan en bespreken hoe vaak ik komend seizoen op het veld sta', aldus de oud-spits die zijn fraaie loopbaan in 2010 bij Feyenoord besloot en in het verleden ook al spitsentrainer was onder Feyenoord-coaches Mario Been en Ronald Koeman.

Ook technisch directeur Martin van Geel is blij met het tweejarige contract dat Makaay tekende. 'Met zijn ervaring en staat van dienst op het allerhoogste niveau kan Makaay voor onze aanvallers en de talentvolle voorhoedespelers van de jeugdteams van grote toegevoegde waarde zijn. De aanwezigheid van Roy vergroot bovendien de mogelijkheden voor onze technische staf om nog gerichter te trainen op bepaalde onderdelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.