Spitsennood bij Chelsea: 'Rugnummer 9 is vervloekt'

Reacties

Chelsea begint zaterdagavond aan het nieuwe seizoen zonder een nummer 9 in de selectie. Thomas Tuchel gaf tijdens zijn vooruitblik op Everton-uit aan dat de verhalen over 'het vervloekte rugnummer' ook zijn selectie hebben bereikt.

Spitsennood bij Chelsea: 'Rugnummer 9 is vervloekt'
© Pro Shots
Everton
Everton
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Niet alleen puur kijkend naar de rugnummers mist Chelsea een nummer 9. Na de terugkeer van recordaankoop Romelu Lukaku naar Internazionale zoeken de Londenaren nog altijd naar een nieuwe spits. De vorig seizoen aan Southampton verhuurde Armando Broja en de eerder te licht bevonden Michy Batshuayi zijn op papier nu de enige echte spitsen in de selectie van Tuchel. De coach gebruikte vorig jaar wel al vaak Kai Havertz als valse nummer 9 en zal dat tegen Everton waarschijnlijk ook doen. Timo Werner kan ook in de punt van de aanval spelen, maar was de laatste seizoenen effectiever vanaf links.

Er zijn niet veel topspitsen meer op de markt in deze fase van de transferperiode. Chelsea wordt gelinkt aan Pierre-Emerick Aubameyang. Een vertrek van de 33-jarige Gabonees uit Camp Nou zou Barcelona helpen bij het oplossen van de salariscrisis. De voormalige goalgetter van Arsenal kan voor Chelsea een kortetermijnoplossing zijn. Tuchel wilde tijdens zijn persconferentie niets kwijt over de vermeende interesse in Aubameyang.

Wél vertelde de Duitsers uitgebreid over het rugnummer 9 bij Chelsea. 'Het is vervloekt, ik krijg van mensen binnen de club echt te horen dat het vervloekt is', zei Tuchel. Lukaku sloot als de speler met rugnummer 9 vorig seizoen aan in het rijtje met Fernando Torres, Álvaro Morata, Hernan Crespo, Gonzalo Higuaín en Radamel Falcao. Zij speelden allemaal met rugnummer 9 op Stamford Bridge en niemand maakte de verwachtingen waar.

Tuchel: 'Nu was er ook geen interesse in rugnummer 9 toen opnieuw gekeken werd naar de verdeling van de rugnummers. Niemand wilde zich eraan wagen. Iedereen die al een tijdje bij de club rondloopt, vertelt me ook de verhalen over spitsen die rugnummer 9 hadden en niet scoorden. Dus nee, het heeft geen tactische reden dat we nog geen nummer 9 hebben aangewezen. Het is niet zo dat het rugnummer nog vrij is omdat er spelers op weg zijn naar ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.