Spits Benzema maakt reputatie waar tegen Granada

Real Madrid zette het brutale Granada in de tweede helft definitief opzij (5-1). De productie van Karim Benzema gaf in Santiago Bernabéu de doorslag.

Benzema hield gemengde gevoelens over aan het duel met Granada. De Franse aanvaller tekende in de negentiende minuut voor zijn vijftigste treffer in dienst van Real Madrid en deed ook vijf minuten na rust van zich spreken. Maar dat doelpunt was ook direct zijn laatste wapenfeit van de avond. Benzema verliet met een enkelblessure het veld.

Voor Real Madrid bood de tweede treffer van de Franse spits wel de zekerheid van de overwinning. De ploeg van trainer José Mourinho hoefde zich met een 4-1 voorsprong niet druk meer te maken over Granada, dat zich in de eerste helft van zijn brutale kant had laten zien.

De nieuwkomer in de Primera División beantwoordde niet alleen binnen drie minuten de 1-0 van Benzema met de gelijkmaker van Mikel Rico, maar dook tevens vaker gevaarlijk op voor het Madrileense doel. Ook na de rake kopbal van Sergio Ramos in de 34ste minuut leek Granada niet geslagen.

Direct na rust maakte Real Madrid een einde aan de illusies van Granada. Dankzij Gonzalo Higuaín en Benzema stond er na vijftig minuten een 4-1 stand op het scorebord in Santiago Bernabéu. De bezoekers deden nog pogingen de spanning terug te brengen, maar incasseerden in de slotfase de 5-1 van Cristiano Ronaldo.

Dankzij de overwinning vergrootte Real Madrid de voorsprong op Barcelona. De Catalaanse rivaal kan zondag met winst op Espanyol de achterstand weer terugbrengen tot drie punten. Foto: VI Images