Spierblessure Zidane

Dankzij een late treffer van Frank Leboeuf heeft Frankrijk gewonnen van Zuid-Korea (3-2). Het uitvallen van Zinedine Zidane zorgde voor ongerustheid in het Franse kamp.

Frankrijk keek in de rust tegen een 2-1 achterstand aan. Davide Trezeguet opende na een kwartier de score namens de regerend wereldkampioen. Ji-Sung Park en Ki-Hyeon Seol brachten de ploeg van Guus Hiddink op voorsprong. Les Bleus pakte uiteindelijk toch de overwinning. Invaller Christoph Dugarry en Frank Leboeuf bezorgden de ploeg van Roger Lemerre de zege.

Frankrijks grootste ster Zinedine Zidane liep kort voor rust een spierblessure op, wat natuurlijk voor de nodige ongerustheid zorgde bij de regerend wereldkampioen. 'Hij heeft een scheurtje in de dijbeenspier. Het veroorzaakt nogal veel pijn. Bij spierblessures is de duur van de revalidatie altijd hoogst onzeker', liet bondscoach Roger Lemerre afloop bezorgd weten.

Zuid-Korea kreeg complimenten van de Franse zijde. Ook Hiddink was tevreden. 'De ploeg maakt terrein goed op de grotere landen, maar we kennen onze plaats en we zijn nog steeds de laagst geklasseerde ploeg in onze groep', zei Hiddink na de 3-2 nederlaag.