Spelers Feyenoord en PSV Onder-19 op de vuist in bekerfinale

Feyenoord Onder-19 heeft zaterdag na een knappe comeback de KNVB-beker gewonnen door PSV te verslaan: 2-1. De bekerwinst werd echter wel ontsierd doordat de spelers van beide teams in de verlenging met elkaar op de vuist gingen.

PSV won eerder dit seizoen de titel en had de dubbel in zicht. Hoewel Feyenoord in een doelpuntloze eerste helft de beste kansen kreeg op de voorsprong, was het PSV dat na rust de score opende. Joël Piroe scoorde namens de Eindhovenaren.

In de slotfase werd het spannend voor PSV toen Zakaria Aboukhlal een rode kaart kreeg na een opstootje. Met tien moesten de bezoekers nog ruim een kwartier volhouden. Uiteindelijk maakte Feyenoord in de extra tijd alsnog gelijk via Jordy Wehrmann.

Met een man minder had PSV het in de verlenging lastig. De Eindhovenaren loerden op de counter. Uiteindelijk maakte Wehrmann in de tweede helft van de verlenging de winnende goal voor de Rotterdammers. Het dieptepunt van het duel volgde daarna.

Met nog vijf minuten te gaan in de verlenging kregen spelers van beide teams het met elkaar aan de stok. Het begon met een opstootje en eindigde in een matpartij waarbij ook toeschouwers het veld opkwamen. Feyenoorder Ian Smeulers kreeg daarna een rode kaart. Na een afkoelingsperiode van een kwartier werden de laatste minuten van de wedstrijd gespeeld.