Spelers Dinamo Kiev weg uit Oekraïne voor liefdadigheidsmissie

Reacties

De spelers van Dinamo Kiev hebben met toestemming Oekraïne verlaten. In Roemenië gaan ze zich voorbereiden op hun liefdadigheidsmissie.

Spelers Dinamo Kiev weg uit Oekraïne voor liefdadigheidsmissie
© Pro Shots

Na de Russische invasie was het Oekraïense mannen van achttien tot zestig jaar niet toegestaan hun land te verlaten. Ze werden geacht hun bijdrage te leveren aan de strijd tegen Rusland. Voor de spelers van Dinamo Kiev is nu een uitzondering gemaakt. Ze hebben toestemming gekregen van het hoogste gezag in hun land om Oekraïne te verruilen voor Roemenië.

Onder leiding van trainer Mircea Lucescu gaan ze zich in Boekarest voorbereiden op hun liefdadigheidsmissie, waaronder de vriendschappelijke wedstrijden vallen tegen toonaangevende Europese clubs. Dinamo Kiev claimt onder meer PSG, Barcelona en AC Milan als tegenstanders voor de 'wedstrijd voor de vrede' te hebben gestrikt.

Boekarest zal in dat geval de uitvalsbasis zijn voor Dinamo Kiev. In de Roemeense hoofdstad zullen de Oekraïense internationals van Shakhtar Donetsk zich ook melden. Daar zal dan kunnen worden gewerkt aan de voorbereiding op de WK-play-offs. Schotland is de tegenstander in de halve finale, die vanwege de Russische invasie was uitgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.