Spelers Bolton stellen ultimatum: géén salaris betekent níét spelen

Reacties

De selectie van Bolton Wanderers weigert de laatste twee wedstrijden van het seizoen te spelen. Dat hebben de spelers van de noodlijdende Championship-club vrijdag laten weten, omdat ze nog altijd geen salaris hebben ontvangen voor de maand maart.

Spelers Bolton stellen ultimatum: géén salaris betekent níét spelen

Begin april weigerden de spelers (op de foto aanvoerder Andy Taylor) van de nummer voorlaatst van het Championship, die al is gedegradeerd naar de League One, om diezelfde redenen al eens te trainen. Nu hebben ze middels een statement ook laten weten de wedstrijden tegen Brentford (zaterdag) en Nottingham Forest (zondag 5 mei) niet te zullen spelen, tenzij ze hun geld nog krijgen.

'We werken al enige tijd in een vrijwel onhoudbare situatie en het is de opstapeling van problemen die tot deze beslissing heeft geleid', laat de spelersgroep weten. 'We snappen dat dit onze fans zal teleurstellen en we bieden onze oprechte excuses aan. We realiseren ons dat dit misschien wordt gezien als een drastische maatregel, maar we hebben het gevoel dat dit onze enige optie is.'

Volgens Engelse media zit het de spelersgroep niet lekker dat sommige stafleden van Bolton in de financiële problemen komen, doordat eigenaar Ken Anderson de salarissen niet overmaakt. In februari kwam het geld al tien dagen te laat. Toen sprak de selectie van The Trotters, onder wie ook de van Norwich City gehuurde Yanic Wildschut, daar ook al hun onvrede over uit.

Het door financiële problemen geteisterde Bolton, dat tussen 2001 en 2012 nog elf seizoenen onafgebroken in de Premier League speelde, staat aan de vooravond van een overname. Voormalig Watford-eigenaar Laurence Bassini bereikte eerder deze maand een akkoord met de huidige eigenaar Anderson, maar wacht nog op groen licht van de English Football League.

Spelersvakbond
De Engelse spelersvakbond (PFA) heeft laten weten de actie van de Bolton-selectie te steunen. 'De spelers zijn enorm geduldig en loyaal geweest naar de club, maar hebben nu het punt bereikt waar actie is gevraagd. De PFA werkt al sinds begin dit seizoen samen met de club en we hebben er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen, inclusief het verstrekken van een lening aan Bolton Wanderers voor de salarissen van december.'

Championship

Stand Championship 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
20
Reading
46
10
17
19
49-66
-17
47
21
Millwall
46
10
14
22
48-64
-16
44
22
Rotherham United
46
8
16
22
52-83
-31
40
23
Bolton Wanderers
46
8
8
30
29-78
-49
32
24
Ipswich Town
46
5
16
25
36-77
-41
31
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.