Speler-voorzitter Romário: 'Als de trainer me niet opstelt, gooi ik hem eruit'

Reacties

Het is moeilijk voor te stellen, maar Romário is op 58-jarige leeftijd serieus werk aan het maken van zijn comeback als profvoetballer. De doelpuntenmachine van weleer heeft een strategisch voordeel als het gaat om de concurrentie om speelminuten: Romário heeft als voorzitter de bevoegdheid om de trainer te ontslaan.

Speler-voorzitter Romário: 'Als de trainer me niet opstelt, gooi ik hem eruit'
© Pro Shots

Laat het een waarschuwing zijn voor Josué Teixeira, momenteel de coach van America-RJ. Die club, uitkomend op het tweede niveau in de staat Rio de Janeiro, is waar Romário de voorzitter is en binnenkort wellicht als voetballer te bewonderen is in dezelfde ploeg waar zijn zoon Romarinho ook speelt. De preses heeft inmiddels laten doorschemeren dat hij bereid is zijn macht in te zetten.

'Ik speel wanneer ik wil en ik stop met spelen wanneer ik wil. Als de trainer dat niet zit zitten, dan gooi ik hem eruit, en als spelers niet naar mij overspelen, krijgen ze een boete', zo liet Romário zich ontvallen ten overstaan van een verzameling microfoons. Wordt ongetwijfeld vervolgd: de competitie begint voor America op 18 mei.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.