Speler van het Jaar-verkiezing zet kwaad bloed bij Celtic

Celtic werd afgelopen weekend vier speelronden voor het einde kampioen van Schotland, maar opmerkelijk genoeg is geen enkele speler van de kersverse winnaar van de landstitel genomineerd voor de Speler van het Jaar-verkiezing.

Speler van het Jaar-verkiezing zet kwaad bloed bij Celtic

Dat maakt Celtic-manager Neil Lennon woedend. 'De uitkomst van deze stemming is kleinerend voor de prestatie die mijn spelers hebben geleverd', aldus Lennon, die met Celtic 15 punten voor staat op Motherwell en dit seizoen in de Champions League bovendien opzien baarde door zich mede dankzij een 2-1 overwinning op Barcelona voor de achtste finales te plaatsen.

Met topscorer Michael Higdon (22 goals voor Motherwell), Leigh Griffiths (twintig goals voor Hibernian) en Niall McGinn (achttien doelpunten voor Aberdeen) zijn drie van de vier productiefste spelers van de Schotse competitie genomineerd. Celtic-topscorer Gary Hooper (op de foto met ploeggenoot Victor Wanyama) had met zestien goals niet misstaan in die lijst, maar Andrew Shinnie (elf treffers voor Inverness CT) troefde hem af in de nominatieronde. 'Dit is belachelijk', vervolgt Lennon. 'Ik wil niets afdoen aan de prestaties van de andere genomineerden, want ze hebben allemaal een prima seizoen gehad. Maar dat er geen enkele Celtic-speler bij dit groepje zit is ongelooflijk. Dit heeft een hoop kwaad bloed gezet in onze kleedkamer', aldus de 41-jarige oefenmeester.

'De spelers zijn enorm teleurgesteld door deze uitkomst. Want ze hebben heroïsch gepresteerd', stelt Lennon. 'Ik begrijp niet waarom Kris Commons, Gary Hooper, Victor Wanyama of Fraser Forster niet op die lijst staat. Ik heb geen idee hoe er precies is gestemd, maar je kan me niet wijsmaken dat die vier namen je niet meteen te binnen schieten als je een stem moet uitbrengen.'

Ondanks de woede van Lennon zal de Schotse spelersvakbond geen veranderingen aanbrengen in de lijst van vier genomineerden. Daardoor zal met Higdon, Griffiths, McGinn of Shinnie voor het eerst sinds 1990 een voetballer worden verkozen tot Speler van het Jaar die niet voor een van de twee Old Firm-clubs (Celtic of Glasgow Rangers) uitkwam. Destijds viel die eer ten deel aan Aberdeen-middenvelder Jim Bett.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen