Speler van de Week: Dessers gedijt uitermate goed in Almelo

Reacties

Cyriel Dessers toonde zich zaterdag zowel afmaker als aangever. Het leverde de Belgische spits van Heracles Almelo de titel Speler van de Week op.

Speler van de Week: Dessers gedijt uitermate goed in Almelo
© Pro Shots

Dessers voelt zich helemaal thuis bij Heracles. De Belg gedijt goed in Almelo, waar in tegenstelling tot zijn vorige werkomgeving geen sprake is van een hiërarchie en vedettegedrag. 'Iedereen bij FC Utrecht zocht een plekje op de ladder. Hier maakt het niet uit of je van Ajax of een derdeklasser uit Duitsland komt', vertelde Dessers in VI.

'Onze leefwereld is hetzelfde. Het is jong en gretig, we hebben maar twee vaders in de groep. 's Ochtends ontbijten we op de club en vullen we gezamenlijk de kruiswoordpuzzel in. Er wordt al hardop nagedacht over een kruiswoordpuzzelwedstrijd met alle Eredivisie-clubs. De sfeer doet me denken aan mijn periode bij NAC Breda.'

Niet geheel toevallig, zijn huidige scoringsdrift doet denken aan zijn tijd in Breda. Een stapje lager in de Eerste Divisie maakte Nederland drie jaar geleden kennis met de goedlachse Dessers, die dat seizoen goed was voor 22 goals en 13 assists. Na zijn minder aansprekende jaren in Utrecht ligt de Belg weer op koers om ook in de Eredivisie dergelijke cijfers te kunnen overleggen. Na het wervelende optreden tegen VVV-Venlo (6-1 zege) staat de teller na dertien duels op 8 goals en 4 assists.

Trainer Wormuth wilde zich niet branden aan een voorspelling over waar het met Dessers gaat eindigen, maar had wel een verklaring voor de goede vorm van zijn spits. 'Als je permanent speelt, een goed gevoel én het vertrouwen van de trainer hebt, dan kan je goed presteren.' Want de Duitser laat Dessers ook staan als het even wat minder loopt. En dat vertrouwen wordt nu terugbetaald in doelpunten en assists. Hij is sinds zaterdag de eerste Heraclied die deze eeuw bij vijf treffers betrokken was in één Eredivisie-duel. En de zesde speler met een hattrick en twee assists in de Eredivisie deze eeuw en de eerste met deze prestatie sinds Nicolai Jørgensen in maart 2017. Met dank aan het vertrouwen, de sfeer en de kruiswoordpuzzels in Almelo.

Topvijf speelronde 13

Dessers werd beloond met een 8,5 en bleef daarmee iedereen voor in de Eredivisie. Sergio Padt kreeg voor zijn optreden met FC Groningen een 8, zoals ook Ché Nunnely (Willem II) en Donny van de Beek (Ajax) dat cijfer kregen in de dertiende speelronde.

Speler Club Cijfer
1. Cyriel Dessers Heracles Almelo 8,5
2. Sergio Padt FC Groningen 8,0
3. Ché Nunnely Willem II 8,0
4. Donny van de Beek Ajax 8,0
5. Chidera Ejuke SC Heerenveen 7,5

Algemeen klassement

In het algemeen klassement moest Mohamed Ihattaren zijn koppositie afstaan. De spelmaker van PSV zag Ajacied Daley Blind hem voorbijgaan, waar Lisandro Martínez hem tot op een honderdste is genaderd. Speler de Week Dessers vinden we niet terug in de toptwintig.

Speler Club Gemiddelde
1. Daley Blind Ajax 6,85
2. Mohamed Ihattaren PSV 6,78
3. Lisandro Martínez Ajax 6,77
4. Donny van de Beek Ajax 6,70
5. Hakim Ziyech Ajax 6,67
6. Calvin Stengs AZ 6,65
Donyell Malen PSV 6,65
8. Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,63
9. Mauro Júnior Heracles Almelo 6,62
10. Quincy Promes Ajax 6,58
Nicolás Tagliafico Ajax 6,58
Teun Koopmeiners AZ 6,58
Dusan Tadic Ajax 6,58
14. Jonas Svensson AZ 6,55
15. Fredrik Midtsjø AZ 6,54
Bryan Smeets Sparta Rotterdam 6,54
Owen Wijndal AZ 6,54
18. Myron Boadu AZ 6,50
Gyrano Kerk FC Utrecht 6,50
Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.