Speculeren over nieuwe vleugelaanvaller voor Barcelona is in volle gang

Reacties

Barcelona sloot het seizoen zondag af met een thuisnederlaag tegen Villarreal en gaat zich nu voorbereiden op een ongetwijfeld zéér drukke transferzomer. In de Catalaanse sportkranten gaat het maandag vooral over wie de nieuwe vleugelaanvaller in de ploeg van Xavi zal gaan worden.

Speculeren over nieuwe vleugelaanvaller voor Barcelona is in volle gang
© Pro Shots

Xavi wil graag op meerdere posities versterking zien en heeft onder meer vers bloed voor op de flank nodig. Barcelona is er (vooralsnog) niet in geslaagd om het aflopende contract van Ousmane Dembélé te verlengen en dus ziet het ernaar uit dat de Fransman transfervrij de deur uit zal wandelen. Ook de toekomst van Adama Traoré ligt vermoedelijk niet in het Camp Nou. Barcelona huurt Traoré sinds januari van Wolverhampton Wanderers, maar heeft geen interesse in de optie tot koop.

Raphinha staat bovenaan de verlanglijst van Xavi, zo weten de Spaanse media. De Braziliaans international wil zelf ook graag naar Barcelona en heeft volgens de geruchten al een persoonlijk akkoord bereikt met de club. Barcelona moet het nu nog eens zien te worden met Leeds United, dat zich zondag wist te verzekeren van minstens nog een extra jaar Premier League-voetbal. Daardoor kan het ook hoog in de boom zitten wat betreft de vraagprijs voor Raphinha.

SPORT heeft begrepen dat Leeds veertig miljoen euro vraagt voor Raphina. Barcelona kijkt daarom ook naar alternatieven en denkt volgens het genoemde medium bijvoorbeeld aan Adnan Januzaj. Real Sociedad maakte maandag bekend dat de 27-jarige Belg de club verlaat. Sociedad heeft geprobeerd om het aflopende contract van Januzaj te verlengen, maar de vleugelspeler heeft de aanbieding afgewezen. Wellicht dat dit te maken heeft met interesse van Barcelona.

Mundo Deportivo, een andere grote Catalaanse sportkrant, schuift een andere transfervrije optie naar voren. Dit medium heeft begrepen dat Ángel Di María zichzelf heeft aangeboden bij Barcelona. Di María is vertrokken bij Paris Saint-Germain, waar hij sinds 2015 voor speelde, en op zoek naar iets nieuws. Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona niet direct toegehapt: omdat Di María al 34 jaar oud is, gaan de Catalanen liever voor een speler die nog wat langer meekan. Ook Mundo Deportivo weet dat vooralsnog alle pijlen op Raphina gericht zijn.

Xavi wil niet alleen een nieuwe vleugelaanvaller, maar ook nieuwe vleugelverdedigers en een nieuwe spits. Voor laatstgenoemde positie is Robert Lewandowski de droomkandidaat, terwijl Chelsea-backs César Azpilicueta en Marcos Alonso in beeld zijn voor de achterhoede. Naar verluidt zijn Andreas Christensen (ook Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) al vastgelegd. Zij beschikken over aflopende contracten bij hun huidige werkgevers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.