Spectaculair verlies voor Deense koploper

Brøndby IF heeft bij de hervatting van de Deense competitie een opvallende nederlaag geleden. De koploper in de Superliga verloor het uitduel bij middenmoter Odense BK met 4-3 en leed de derde competitienederlaag van het seizoen.

Brøndby begon uiterst slap aan het duel met Odense, waar de voormalige Willem II-verdediger Fernando Derveld een basisplaats had. De ploeg uit Kopenhagen keek na de eerste 45 minuten tegen een verrassende 3-0 achterstand aan. Na rust leek de gedoodverfde titelkandidaat orde op zaken te stellen. Mattias Jonson, Mads Jørgensen en Peter Madsen trokken de stand binnen zestien minuten weer gelijk. Twee minuten vóór tijd bezorgde aanvaller Mwape Miti de thuisploeg echter alsnog de zege met zijn vierde competitietreffer.

FC Kopenhagen, de regerend landskampioen en de voornaamste concurrent van Brøndby, verzuimde te profiteren van de nederlaag van de koploper. De ploeg van trainer Hans Backe kwam in eigen huis niet voorbij Aarhus GF: 0-0. Bij Kopenhagen speelde de onlangs van Coventry City overgenomen Tomas Antonelius een opmerkelijke hoofdrol. De Zweedse verdediger kreeg bij zijn debuut al na twee (!) minuten de rode kaart.

Het failliet verklaarde Lyngby FC, dat het restant van de competitie verplicht moet afwerken met een amateurselectie, was in de thuiswedstrijd tegen Vejle BK dicht bij een stunt. De ploeg kon de tegenstander nog tot 2-2 bijbenen, maar verloor daarna met 5-2. De wedstrijd werd bijgewoond door slechts 615 toeschouwers.

De wedstrijden AB Kopenhagen-FC Midtjylland en Silkeborg IF-Esbjerg fB werden vanwege de slechte gesteldheid van het veld afgelast.