Specialist staat op: peperdure Pépé toont eindelijk zijn klasse bij Arsenal

Nicolas Pépé heeft zichzelf eindelijk laten gelden bij Arsenal. De recordaankoop van The Gunners zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Arsenal nog won in het Europa League-duel met Vitória Guimarães.

Arsenal
Arsenal
3 - 2
Vitória Guimarães

Pépé kwam afgelopen zomer voor tachtig miljoen euro over van Lille, maar grote indruk maakte de 24-jarige Ivoriaan nog niet in het Emirates Stadium. Afgelopen weekend was Pépé nog ongelukkig in het met 1-0 verloren uitduel met Sheffield United door een enorme kans te missen. Hij bleef daardoor op één goal staan in elf wedstrijden voor de ploeg van coach Unai Emery.

In de twaalfde wedstrijd voor Arsenal deed Pépé dan eindelijk waar de club diep voor in de buidel tastte. Tot de tachtigste minuut keken The Gunners namelijk nog tegen een 1-2 achterstand aan tegen Vitória Guimarães. Gabriel Martinelli had wel gescoord voor Arsenal, maar namens de Portugezen waren Marcus Edwards (voormalig speler van Tottenham Hotspur) en Bruno Duarte trefzeker.

Met een zéér fraaie vrije trap zorgde Pépé tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Hij krulde van ongeveer twintig meter de bal piekfijn over de Portugese muur in het doel. Toeval? Absoluut niet, zo bewees de aanvaller uit Ivoorkust in de tweede minuut van de blessuretijd. Pépé mocht loodrecht voor het doel weer een vrije trap nemen en verzilverde deze op nóg fraaiere wijze.

Hij zorgde er zodoende hoogstpersoonlijk voor dat Arsenal na drie wedstrijden in Groep F nog altijd foutloos is. Na zeges op Eintracht Frankfurt (0-3) en Standard Luik (4-0) ging het dit keer wel wat moeizamer: 3-2 tegen Vitória Guimarães.