Specialist Cazorla houdt Champions League-droom Villarreal levend

Reacties

Villarreal blijft dromen van de Champions League. Dankzij twee benutte strafschoppen van specialist Santi Cazorla tegen Getafe werd de zure nasmaak van de nederlaag tegen Barcelona weggepoetst.

Specialist Cazorla houdt Champions League-droom Villarreal levend
© Pro Shots
Getafe
Getafe
1 - 3
Villarreal
Villarreal

Bij de herstart van La Liga werd Villarreal nog helemaal niet gezien als een kandidaat voor een Champions League-ticket. De ploeg stond negende op het moment dat de bal weer ging rollen leek het seizoen als grijze muis in de middenmoot te gaan beëindigen. Villarreal haalde uit zes duels echter zestien punten en zag ploegen als Real Sociedad, Valencia en Getafe een stuk slechter uit de coronabreak komen.

Villarreal bleef maar klimmen op de ranglijst, maar afgelopen weekend maakte Barcelona een einde aan de opmars, door met 1-4 te winnen in de keramiekstad. Woensdag hoopte coach Javier Calleja Revilla een reactie van zijn ploeg te zien tegen Getafe, een belangrijke concurrent in de strijd om Champions League-deelname. Die reactie kwam er, met dank aan good old Cazorla.

De 35-jarige middenvelder die volgens artsen nooit meer normaal zou kunnen lopen (zijn verhaal is inmiddels bekend) benutte tegen Getafe twee penalty's. Daarmee bevestigde hij zijn status als specialist nog maar eens: Cazorla heeft dit seizoen in La Liga acht strafschoppen genomen en deze allemaal binnengeschoten. In blessuretijd gooide Rubén Peña de wedstrijd op slot en stelde hij de zege van Villarreal veilig: 1-3.

Villarreal, dat nu 57 keer heeft gescoord in dit La Liga-seizoen en dat in de geschiedenis van de club nog nooit vaker deed, blijft met de zege Sevilla in de nek hijgen. De nummer vier van de ranglijst heeft maar drie punten meer, maar nog wel een duel tegoed. De Champions League-ambities van Getafe zijn na de zeperd van woensdagavond wel voorbij.

Overige uitslag:


Wo 8 jul. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.