Spartak Moskou verlost Barrios van conflict met Gangzhou

Lucas Barrios keert na een teleurstellend avontuur in China terug op de Europese velden. De 28-jarige aanvaller verruilt Gangzhou Evergrande voor Spartak Moskou.

Spartak Moskou verlost Barrios van conflict met Gangzhou

Barrios was tussen 2009 en 2012 nog de aanvalsleider van Borussia Dortmund, maar koos er begin 2012 na 39 competitiegoals in Duitse dienst voor om in te gaan op het financieel aantrekkelijke bod van Ghanghzou Evergrande.

Eerder dit jaar werd echter duidelijk dat Barrios het niet langer naar zijn zin had in China. Hij was met zijn club verwikkeld geraakt in een conflict over achterstallige salarisbetalingen van het niet geringe bedrag van 5,5 miljoen euro en had een terugkeer in de Bundesliga op het oog. Zijn eisen bleken echter te gortig voor Werder Bremen.

Spartak Moskou profiteert daar nu van. De Russische topclub verkocht onlangs Emmanuel Emenike voor dertien miljoen euro aan Fenerbahçe en was op zoek naar een vervanger.

Eerder versterkte de club van Ari (ex-AZ) zich ook al met de voormalige Ajacied Aras Özbiliz, die zijn transfer verdiende met een indrukwekkend seizoen bij Kuban Krasnodar, de aanstaande tegenstander van Feyenoord in de play-offs van de Europa League.

De transfer naar Spartak zal voor Barrios als een verlossing voelen. Gangzhou Evergrande had bij de FIFA een klacht ingediend en eiste een schadevergoeding van 25 miljoen euro en een schorsing van zes maanden, omdat de spits had gedreigd zijn contract te verscheuren. De Chinezen zien af van die stappen nu ze zeven miljoen euro ontvangen van Spartak.

Bekijk hier al onze video's