Spartaan De Roon kiest voor werken onder Van Basten

Als het aan Marten de Roon (21) ligt, speelt hij volgend seizoen voor SC Heerenveen. De middenvelder van Sparta Rotterdam heeft ondanks interesse van andere clubs gekozen voor de Friezen, waar Marco van Basten volgend seizoen zal beginnen als trainer.

Spartaan De Roon kiest voor werken onder Van Basten

Ook AZ en Heracles Almelo hadden interesse in de controleur van de Kasteelclub, die bezig is aan zijn derde seizoen op Het Kasteel. In 25 competitiewedstrijden scoorde hij twee keer.

'We hebben met Marten gesproken', bevestigde algemeen directeur Robert Veenstra van SC Heerenveen eerder al aan Voetbal International. 'Of hij nu ook daadwerkelijk komt, is aan hem. Er hebben meer clubs interesse.'

Een definitieve overeenkomst is er overigens nog niet. De laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond.

In Friesland moet De Roon de opvolger worden van Viktor Elm. De middenvelder, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, gaf onlangs aan aan toe te zijn aan een nieuw avontuur en de club te willen verlaten.

Met Sparta lijkt De Roon dit seizoen naast de titel in de Jupiler League te gaan grijpen. De achterstand op koploper FC Zwolle bedraagt met nog vier duels te gaan acht punten. Maandag treft Sparta in eigen huis SC Veendam. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's