Sparta zit niet te wachten op winters vertrek Harroui

Reacties

Sparta Rotterdam hoopt Abdou Harroui in ieder geval tot het einde van het seizoen te kunnen behouden. De middenvelder staat in de concrete belangstelling van onder meer FC Groningen, maar bij Sparta zit men niet op een winters vertrek van de jeugdinternational te wachten.

Sparta zit niet te wachten op winters vertrek Harroui
© Pro Shots

Groningen was in de afgelopen transferperiode al druk bezig met de komst van Harroui (22), die destijds aangaf wel open te staan voor een overstap. Ondanks vier pogingen van de Trots van het Noorden kwam het niet tot een akkoord. Harroui bleef zodoende bij Sparta en is daar, in zijn nieuwe en geambieerde rol als centrale middenvelder, bezig aan een sterk seizoen.

Sparta krijgt zaterdag bezoek van Groningen en rond dit duel zal er ongetwijfeld over Harroui gesproken worden. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van Groningen, gaf deze week al aan dat de interesse in de Sparta-uitblinker nog altijd bestaat. Zijn collega Henk van Stee hoopt dat Harroui echter tot in ieder geval de zomer in Rotterdam blijft.

'Iedereen ziet de ontwikkeling van Appie', zegt Van Stee. 'Hij wordt steeds beter en clubs zien ook dat er nog heel veel rek in hem zit. Ik heb in de afgelopen periode nog regelmatig contact gehad met Fledderus en het zal zaterdag ook vast weer ter sprake komen, maar wij hopen dat Appie in ieder geval het seizoen hier afmaakt.'

Van Stee sprak donderdag nog met Harroui over de transferwindow die komen gaat. 'Hij is er rustig onder, is niet perse met een transfer bezig. Er zit ook een EK met Jong Oranje aan te komen, waar hij zich erg op verheugt. Kijk, zonder corona weet ik zeker dat er al heel veel clubs voor hem hadden aangeklopt. Hij maakt heel grote stappen en is op meerdere posities inzetbaar. We gunnen hem ook een stap hogerop, maar dan wel het liefst in de zomer.'

Er is veel interesse in Harroui en Groningen is niet de enige club die concreet is geworden. Van Stee heeft ook contact met een club uit het buitenland die serieus in de markt is voor de middenvelder. Het contract van Harroui op Het Kasteel loopt nog tot de zomer van 2022 door.

Later deze vrijdag vangen we de ontwikkeling van Abdou Harroui in cijfers. Wat zou een goede volgende stap zijn voor de jeugdinternational?

'Fysiek is Harroui echt de top van de Eredivisie, maar zijn muzieksmaak is erg slecht'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.