Sparta voorziet Eredivisie-rentree van nog meer glans in Den Haag

Reacties

Sparta Rotterdam is na de derde speelronde van de Eredivisie nog altijd ongeslagen. Na Feyenoord en VVV-Venlo lukte het ook ADO Den Haag niet om te winnen van de Rotterdammers. De formatie van coach Henk Fraser vertrok met de drie punten op zak richting naar Het Kasteel.

Sparta voorziet Eredivisie-rentree van nog meer glans in Den Haag
ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Na een bezoekje aan Feyenoord in De Kuip en een thuisduel met VVV-Venlo is Sparta Rotterdam nog ongeslagen in de Eredivisie. Feyenoord werd op 2-2 gehouden terwijl VVV-Venlo met liefst 4-1 werd verslagen. Dat die goede uitslagen geen toeval waren, liet de ploeg van coach Fraser ook in Den Haag zien.

De eerste kansen waren wel voor ADO, dat juist nog op zoek was naar het eerste punt van het seizoen na nederlagen tegen FC Utrecht (2-4) en PSV (3-1). Tomás Necid zag zijn kopbal van dichtbij fenomenaal gekeerd worden door Sparta-doelman Tim Coremans, die niet veel later ook een poging van Aaron Meijers op uitstekende wijze wist te keren.

Rahyi
De doelman zorgde er zodoende hoogstpersoonlijk voor dat zijn ploeg vervolgens zelf op voorsprong kon komen. Halil Dervisoglu stelde Mohamed Rayhi in staat te schieten. En dat deed hij zeer succesvol. Met een keihard schot passeerde Rayhi ADO-doelman Robert Zwinkels, die daarmee het antwoord schuldig moest blijven op het eerste schot van de Rotterdammers.

Nadat scheidsrechter Dennis Higler protesten van Sparta had weggewuifd voor een vermeende handsbal in het Haagse strafschopgebied lukte het de Rotterdammers vervolgens om op eigen kracht alsnog de marge te verdubbelen. Het was wederom Dervisoglu die Rayhi op Zwinkels afstuurde. Rayhi schoot in de verre hoek raak en bepaalde de ruststand op 0-2.

Pover
Wat ADO Den Haag in eigen huis liet zien, was pover te noemen en ook in de tweede helft stapelden de kansen zich niet bepaald op voor de thuisploeg. Pas in de laatste tien minuten kreeg de ploeg van coach Fons Groenendijk hoop op een resultaat toen Lex Immers op zeer fraaie wijze de aansluitingstreffer verzorgde. De middenvelder kopte raak uit een hoekschop.

Met Michiel Kramer als targetman ging ADO Den Haag met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er ondanks een aantal zeer hachelijke situaties niet meer. Onder anderen Necid kreeg een kans, hij kopte in de 93ste nipt naast uit een hoekschop. En dus blijft ADO Den Haag zonder punten na drie speelrondes.

'Er moet echt nodig wat bij voor ADO Den Haag'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
ADO Den Haag Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.