Sparta verliest de koppositie aan MVV, AGOVV haalt uit

Een week na de 2-1 nederlaag tegen Excelsior heeft Sparta Rotterdam opnieuw puntenverlies geleden. Nota bene op het eigen Kasteel speelde de ploeg met 3-3 gelijk tegen laagvlieger Telstar. De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV werd door de club uit Maastricht gewonnen. AGOVV boekte, na een zware week, een overwinning.

Sparta Rotterdam - Telstar 3-3Al na vijf minuten werd de ploeg van Michel Vonk wakkergeschud door Shabir Isoufi. De Telstar-speler opende vroeg de score, maar vertrok uiteindelijk samen met zijn teamgenoten op achterstand naar de kleedkamer.

Dat kwam door Iiass Bel Hassani en Roald Van Hout, die de score respectievelijk op 1-1 en 2-1 bepaalden. Evenals de eerste helft, lukte het Sparta in de beginfase na de rust niet om grip te krijgen op Telstar. Sterker, een kwartier na de hervatting stond de ploeg al op een 2-3 achterstand.

Rhys Murphy (2-2) en Jerold Promes (2-3) dachten in Rotterdam voor een stunt te kunnen zorgen, totdat Sandro Calabro de score weer gelijk trok. Telstar eindigde het duel uiteindelijk met tien man, door een rode kaart voor Jerge Hoefdraad.

Het gelijkspel zorgt ervoor dat Sparta de koppositie kwijt is, aangezien concurrent MVV Maastricht op bezoek bij provinciegenoot Fortuna Sittard wél wist te winnen.

Fortuna Sittard - MVV Maastricht 1-2Fortuna heeft voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis verloren. Timothy Dreessen (Fortuna) groeide uit tot schlemiel van de wedstrijd.

In de veertigste minuut zette Antonio Stankov MVV op voorsprong. De wijze waarop de stand vervolgens werd verdubbeld was even lachwekkend als knullig. Vanaf de aftrap werd de bal naar Dreessen gespeeld, die de bal verkeerd raakte toen hij wilde passen naar doelman Ferhat Kaya.

Danny Schreurs profiteerde optimaal van de fout door de 0-2 aan te laten tekenen. Fortuna kwam via Patrick Nkoyi nog tot een aansluitingstreffer, maar meer kon de ploeg niet brengen. MVV staat door de zege bovenaan de Jupiler League, Fortuna zakt naar de zesde plaats.

FC Eindhoven - AGOVV Apeldoorn 1-6Na een rumoerige week heeft AGOVV uitgehaald naar FC Eindhoven. De ploeg uit Apeldoorn, die dinsdag van de rechtbank de tijd kreeg om een faillissement af te wenden, won met liefst 1-6.

Even leek het erop dat AGOVV afgelopen week zou ophouden met bestaan. Het liep echter anders, aangezien de club vier weken extra kreeg om het benodigde geld (vierhonderdduizend euro) bij elkaar te sprokkelen. Zodoende kon ook het duel met Eindhoven worden afgewerkt.

De Eindhovenaren kwamen in de twaalfde minuut al via Fries Deschilder op voorsprong, maar moesten vervolgens zes treffers incasseren. Vojtech Schulmeister nam een derde van de Apeldoornse productie voor zijn rekening.

AGOVV stijgt na de winst naar de dertiende positie van de Jupiler League. Voor Eindhoven worden de problemen alsmaar groter: doordat FC Emmen een puntje bij FC Oss pakte, staat het elftal nu laatste.

SC Veendam - Helmond Sport 3-1Helmond Sport heeft een gevoelige nederlaag opgelopen op bezoek bij SC Veendam. De titelkandidaat verloor met 3-1.

Tom Overtoom brak na een kwartier de ban voor de thuisploeg. In de tweede helft bleef Veendam de bovenliggende partij. Angelo Cijntje tilde de score in de 72ste minuut naar 2-0. Vervolgens toonden de bezoekers enige veerkracht door de 2-1 (Emrullah Güvenc) te produceren.

Lang hield die veerkracht echter niet stand, aangezien Veendam via Sidney Schmeltz Helmond de nekslag toebracht: 3-1.

Overige uitslagenSC Cambuur Leeuwarden - Excelsior 3-2Almere City FC - FC Dordrecht 2-3FC Oss - FC Emmen 2-2De Graafschap - FC Den Bosch 3-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.