Sparta stelt hevig teleur: gehavend ADO bekert verder

Reacties

ADO Den Haag heeft zich woensdagavond ten koste van Sparta Rotterdam geplaatst voor de derde ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Ondanks een flink aantal afwezigen vanwege blessures en ziekte was de ploeg van Darije Kalezic beter dan zijn tegenstander uit de Eredivisie: 2-0.

Sparta stelt hevig teleur: gehavend ADO bekert verder
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Bij Sparta beleefde Sergi Rosanas een debuut om snel te vergeten. De in de zomer van Barcelona B overgekomen rechtsback speelde omdat Saïd Bakari geschorst was en verwerkte in de openingsfase een voorzet van Daryl van Mieghem helemaal verkeerd. Nick Olij kon in eerste instantie nog ingrijpen, maar werd vervolgens alsnog gepasseerd door Van Mieghem: 1-0.

ADO bleef na deze droomstart de bovenliggende partij en kreeg kansen om de score verder op te voeren. Van Mieghem had daarbij de pech dat hij de paal raakte. De aanvaller was de grote uitblinker uit de eerste helft, maar kwam niet terug voor het tweede bedrijf. Kalezic wisselde halverwege liefst drie keer: mogelijk heeft dat te maken met het virus dat in de ADO-kleedkamer rondwaart.

In de tweede helft kwam Sparta (zonder de gewisselde Rosanas) iets beter voor de dag. Een kwartier voor tijd kreeg Djevencio van der Kust de grootste kans op de gelijkmaker, maar van dichtbij schoot hij over. ADO hield stand en besliste vlak voor het einde de wedstrijd. Joel Ideho ramde de 2-0 binnen en bracht zijn ploeg daarmee in veilige haven.

Voor Sparta is het bekertoernooi zodoende opnieuw snel voorbij. De oudste profclub van Nederland haalde in 2017 nog de halve finale, maar sneuvelde daarna steeds in de eerste of tweede ronde. Jeroen Rijsdijk heeft daar geen verandering in kunnen brengen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.