Sparta steelt een punt op bezoek bij Ajax

Ajax speelde bijna negentig minuten op de helft van Sparta Rotterdam, maar het duel eindigde onbeslist. Ondanks 41 doelpogingen bleef Ajax steken op 0-0.

De slotfase was tekenend voor de wedstrijd. Sparta verschanste zich in zijn geheel in het eigen strafschopgebied. Emmanuel Boakye haalde een bal van de doellijn en doelman Aleksander Seliga redde nog een keer uitstekend.

De Sloveense keeper groeide uit tot de Man van de Wedstrijd, al moet gezegd worden dat Ajax niet scherp was in de afronding. Luis Suarez, die donderdag nog vier keer had gescoord tegen Slovan Bratislava, kwam niet echt los.

Doordat de Uruguayaanse aanvoerder door de Sparta-defensie in toom werd gehouden, was het vooral Siem de Jong die zich onderscheidde. De aanvallende middenvelder had al na veertig seconden moeten scoren, maar tikte de bal naast. Ook vlak voor rust verdween een schot van De Jong naast het doel van Seliga.

Tegenover de 41 doelpogingen van Ajax stelde Sparta slechts één schot op doel. De verdediging van Ajax, waarin Robbie Wielaert opnieuw ontbrak, werd nauwelijks op de proef gesteld.

Na de 4-3 nederlaag tegen PSV leed Ajax dus opnieuw puntenverlies. De Amsterdammers staan met zeven punten voorlopig op de zesde plaats. Sparta heeft vier punten.