Sparta slaat slag en houdt opvolger Auassar nog jaren aan boord

Reacties

Sparta Rotterdam heeft het contract van Mike Eerdhuijzen (22) opengebroken. De centrale verdediger verlengde zijn verbintenis tot medio 2026. Daardoor ligt de natuurlijke opvolger van de afgezwaaide Adil Auassar nog jaren vast op Het Kasteel.

Sparta slaat slag en houdt opvolger Auassar nog jaren aan boord
© Pro Shots

Eerdhuijzen streek vorige zomer neer op Spangen. Sparta nam de verdediger transfervrij over van FC Volendam. Ten doel werd gesteld om op korte termijn de concurrentie aan te gaan met Auassar. Dat lukte, want in de loop van vorig seizoen speelde de jonge mandekker de routinier uit de basisopstelling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Auassar hing zijn schoenen na afloop van het seizoen aan de wilgen, maar met Eerdhuijzen is Sparta nog lang niet klaar. Maandag meldde de club verheugd dat de verdediger zijn contract met één jaar had verlengd. Technisch directeur Gerard Nijkamp verklaarde die zet: ‘Het is mooi om te zien dat het traject dat we met Mike hebben ingezet verloopt zoals we hadden gewenst.’

‘In zijn eerste seizoen was het zijn opdracht om de concurrentie aan te gaan met Adil Auassar als linkercentrale verdediger’, vervolgde Nijkamp zijn relaas. Met als gevolg dat Eerdhuijzen een basisspeler werd. ‘We zijn daarom blij dat hij ervoor heeft gekozen om een nieuw contract te tekenen.’

Eerder dit seizoen sprak VI uitgebreid met Eerdhuijzen. Lees het volledige verhaal terug op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.