Sparta Rotterdam zet FC Volendam op achterstand

FC Volendam heeft de stunt tegen Ajax geen vervolg kunnen geven. Sparta Rotterdam boekte een even belangrijke als ruime zege op de Noord-Hollanders (4-0).

FC Volendam en Sparta Rotterdam hielden elkaar lang in evenwicht op Het Kasteel, met voor beide ploegen enkele kansen op een voorsprong. Halverwege de tweede helft bleek de durf van de thuisploeg het verschil te maken.

Sparta-trainer Foeke Booy had zijn ploeg na rust nadrukkelijker naar voren gestuurd. Dat vertaalde zich ruim een kwartier voor het einde in de openingstreffer van Rydell Poepon, die een voorzet van Erik Falkenburg op waarde schatte.

In een tijdsbestek van tien minuten na de 1-0 was het pleit beslecht. Dissels, die voor rust was ingevallen voor de geblesseerde Yuri Rose, passeerde bij de eerste paal Volendam-keeper Jeroen Verhoeven.

Niet veel later voerde Ruud Knol de score naar 3-0 door een strafschop te benutten. Volendam-verdediger Henny Schilder had Poepon onreglementair afgestopt. En daar bleef het niet bij. Invaller Joey Godee maakte er zelfs 4-0 van.

Sparta pakte de drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie en nam en passant afstand van hekkensluiter FC Volendam.