Sparta pakt punt tegen Twente en passeert Willem II

Sparta Rotterdam heeft er na vijf nederlagen op rij weer eens een punt bij. Thuis hield de ploeg van interim-coach Adri van Tiggelen FC Twente op een gelijkspel (1-1). Bovendien deed Sparta de laatste plaats over aan Willem II.

Twente zal de puntendeling het pijnlijkste hebben gevonden. De Tukkers waren kwalitatief beter en hadden de overwinning in de slotfase voor het grijpen. Blaise N'Kufo mocht het zich aanrekenen dat dat niet lukte. De Zwitser timede slecht en kopte over voor leeg doel.

Twente had lange tijd sowieso moeite iets te creëren. Het overwicht stokte telkens in de buurt van het drukbevolkte strafschopgebied van Sparta. De Rotterdammers sloegen zelf wel direct toe.

Sjaak Polak schoot de bal in de 21ste minuut uit een directe vrije trap door het gat van de muur. Bovendien deed doelman Sander Boschker een stap de verkeerde op. Tot op dat moment was ook Sparta nauwelijks gevaarlijk geweest.

Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Orlando Engelaar kreeg de bal op maat van Edson Braafheid en verschalkte de weifelende Sander Westerveld. In de tijd die restte, leek Twente door te drukken, maar een tweede doelpunt kwam er niet.