Sparta nog niet uit zorgen ondanks late opleving in Kralingen

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond op de valreep een punt gepakt tegen Excelsior: 1-1. De formatie van Alex Pastoor blijft desondanks de hekkensluiter van de Eredivsie.

Sparta nog niet uit zorgen ondanks late opleving in Kralingen

Het eerste gevaar in Kralingen kwam van de bezoekers. Een kopbal van Sander Fischer werd van de lijn gehaald door Excelsior. Aan de andere zijde redde Roy Kortsmit na een poging van Mike van Duinen uit een moeilijke hoek. In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig grote mogelijkheden. Robert Mühren was het dichtst bij de openingstreffer, de aanvaller passeerde doelman Ögmundur Kristinsson, maar de IJslandse keeper was op tijd terug om alsnog redding te brengen.

De laatste overwinning van Sparta dateerde alweer van 10 september. Destijds won de formatie uit Rotterdam in eigen huis tegen FC Twente (1-0). Sindsdien werd er vier keer verloren in de Eredivisie en één keer in de strijd om de KNVB-beker tegen RKC Waalwijk. Ook tegen Excelsior kent de Kasteelclub geen bijster goede statistieken. In alle competities bleef Excelsior tot vandaag al tien duels met Sparta ongeslagen (zes overwinningen en vier gelijke spelen).

Vroeg in de tweede helft leek het er al sterk op dat de formatie van Pastoor hier geen verandering in ging brengen. Excelsior nam de leiding doordat een schot van linksback Milan Massop van richting werd veranderd en in het doel belandde: 1-0. Nu was het de taak aan Sparta om zich terug te knokken in de wedstrijd. Alleen het maken van doelpunten gaat dit seizoen erg moeizaam bij de Rotterdammers. Sparta maakte tot vandaag slechts vijf doelpunten in de Eredivisie.

Kort na de treffer was er direct een kans voor Mühren, maar zijn schot verdween naast het Kralingse doel. Pastoor bracht clubtopscorer Ragnar Ache (twee doelpunten) in de slotfase in de ploeg. Uiteindelijk kwam Sparta alsnog langszij. Kort voor het einde knalde Craig Goodwin de gelijkmaker binnen uit een vrije trap. Doelman Kristinsson zag er niet overtuigend uit bij het doelpunt. In de slotfase vroeg Sparta nog om een strafschop, maar scheidsrechter Siemen Mulder gaf hier geen gehoor aan.

Door het gelijkspel is Sparta Rotterdam de nummer zeventien van de Eredivisie. De Kasteelclub staat op slechts zes punten en evenveel goals uit negen duels. Volgende week wacht een thuisduel met FC Groningen (14.30 uur). Excelsior bezet de elfde plaats in de Eredivisie. De Kralingers gaan vrijdag op bezoek bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.