Sparta geeft in vermakelijk duel winst uit handen tegen Willem II

In een wedstrijd met twee gezichten is Willem II uiteindelijk als morele winnaar uit de strijd gekomen tegen Sparta Rotterdam. De uitploeg gaf een 0-2 voorsprong in de tweede helft compleet uit handen: 2-2.

Beide ploegen bungelen in de onderste regionen van de Eredivisie en dus kon er al vroeg in de competitie gesproken worden over een zespuntenwedstrijd. Voorafgaand had Sparta tien punten behaald en moest Willem II het met een puntje minder doen.

Op het veld was daar de eerste helft weinig van te merken. Hoewel Willem II goed begon en een grote kans afdwong via een van richting veranderd schot van Ben Rienstra, was het de uitploeg die de lakens uitdeelde. Twee spelers eisten hierin de hoofdrol op, maar met name Deroy Duarte stal de show. In een tijdsbestek van vier minuten schoot de achttienjarige middenvelder twee keer heerlijk raak op aangeven van Robert Mühren. Duarte is de jongste Spartaan ooit die twee keer scoort in een Eredivisie-duel.

Bij aanvang van de tweede helft leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor Sparta. Maar 46 seconden later was alles al anders. Ismail Azzaoui dribbelde over links en legde de bal breed op de inlopende Thom Haye, die niet aarzelde en raak schoot in de verre hoek. Het bleek het startschot van een vermakelijke tweede helft. Willem II ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker en maakte die ook. Dit keer was het Mohamed El Hankouri die doorbrak op de linkerflank. Hij legde af op Bartholomew Ogbeche die mooi raak schoot in de verre hoek.

In het daaropvolgende kwartier waren er kansen over en weer en hadden beide ploegen de wedstrijd kunnen beslissen. Ogbeche wilde het oog in oog met de ingevallen Sparta-keeper Leonard Nienhuis echter te mooi afmaken en Craig Goodwin vond een kwartier voor tijd Willem II-doelman Mattijs Branderhorst op zijn pad.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. De Tricolores stijgen wel twee plekken met het behaalde punt en staan nu veertiende. Eén plek onder Sparta. De Rotterdammers zagen overigens doelman Roy Kortsmit uitvallen met een blessure. De ernst hiervan is nog niet bekend.

'Ondanks de 2-0 voorsprong mag Sparta blij zijn met een punt'