Sparta en RKC Waalwijk verliezen terrein op FC Zwolle

Terwijl Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk een nederlaag incasseerden, boekte koploper FC Zwolle een eenvoudige overwinning op Almere City FC.

FC Zwolle-Almere City FC 4-0Almere City FC was zoals verwacht geen partij voor FC Zwolle, dat zijn koppositie in de Jupiler League bevestigde met een ruime overwinning. De Overijsselse formatie kon het zich veroorloven in de persoon van Sjoerd Ars een strafschop te missen.

Een ingestudeerde vrije trap bood Arne Slot (foto) halverwege de eerste helft een vrije schotkans. De middenvelder maakte dankbaar gebruik van de ruimte en passeerde keeper Johan Jansen. De doelman van Almere City FC had daarna ook geen antwoord op inzetten van Danny Schreurs, Ars en Yanic Wildschut.

RKC Waalwijk-FC Dordrecht 1-2Fred Benson gaf RKC Waalwijk een prima start van de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Maar het bleek allerminst een voorbode van een nieuwe zege voor de Brabanders, die na de gelijkmaker van Erik Quekel in de slotfase zelfs met lege handen achterbleven. Dave Huijmans was verantwoordelijk voor de Waalwijkse kater.

FC Den Bosch-Sparta Rotterdam 3-1Sparta Rotterdam liet weer eens zien op vreemde bodem slecht te presteren. De ploeg van trainer Jan Everse kon de in de eerste helft opgelopen schade niet meer repareren. De goals van Samuel Scheimann en Niels Vorthoren waren voor FC Den Bosch een voldoende basis voor een 3-1 zege, waarmee het Sparta passeerde op de ranglijst.

FC Eindhoven-Go Ahead Eagles 1-1FC Eindhoven en Go Ahead Eagles moesten genoegen nemen met een gelijkspel. De thuisploeg was in de eerste helft wel beter, maar pas kort na rust vertaalde zich dat in een doelpunt van Jelle van Kruijssen. Zes minuten hield de voorsprong stand. Koen van der Biezen maakte de 1-1, dat ondanks kansen voor beide teams de eindstand was.

SC Cambuur-Telstar 2-1Alfons Arts begon zijn tijdelijke klus als trainer van SC Cambuur met een overwinning. De vervanger van de naar Vitesse vertrokken Stanley Menzo zag de dankzij Nassir Maachi verkregen voorsprong direct na rust verdwijnen. Paul Beekmans miste vanaf elf meter de uitgelezen kans Telstar weer op achterstand te zetten. Het bleek uitstel van executie. Serhat Koç tekende elf minuten voor tijd voor de winnende treffer.

FC Emmen-RBC Roosendaal 2-1FC Emmen pakte voor de tweede keer dit seizoen de drie punten. RBC Roosendaal was het slachtoffer van de Drentse formatie, die de overwinning dankte aan Ruud ter Heide. De spits tekende tien minuten voor het einde voor de beslissende goal, waardoor FC Emmen afstand neemt van de gevarenzone.

MVV Maastricht-AGOVV Apeldoorn 1-2In de onderste regionen boekte AGOVV Apeldoorn een even belangrijke als onverdiende zege op MVV Maastricht. De ploeg van trainer Hans de Koning zaten op dood spoor, maar kregen de hulp van de thuisclub. Invaller Jaime Brunier tekende voor de onverwachte gelijkmaker, die in de blessuretijd zelfs werd gevolgd door de 2-1 van Paul Mulders.