Sparta blijft hopen na verplicht nummer tegen NEC

Sparta Rotterdam heeft FC Twente een beetje onder druk gezet door zondagmiddag te winnen van NEC Nijmegen. Ragnar Ache werd de matchwinner bij de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, waar zondag nog de topper tussen Go Ahead Eagles en FC Twente op het programma staat.

Sparta Rotterdam
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Sparta had bij het ingaan van de dertigste speelronde een achterstand van liefst elf punten op koploper FC Twente. Wetende dat de Tukkers voor een papier lastige uitwedstrijd staan, moest er gewonnen worden om de lijstaanvoerder nog enigszins onder druk te zetten. Sparta-coach Henk Fraser had in aanloop naar NEC-thuis een meevaller. Halil Dervisoglu had na gister op de bank te hebben gezeten bij Turkije Onder-21 op eigen initiatief een vlucht eerder genomen om erbij te kunnen zijn op Het Kasteel. Het talent zat op de bank.

Ook zonder Dervisoglu redde Sparta zich voor rust prima. De thuisploeg kreeg de meeste kansen en kwam in de veertigste minuut op voorsprong. Uit een voorzet van Royston Drenthe kopte Ragnar Ache de bal binnen. De spits van Sparta stond enorm vrij. De defensie is sowieso de achilleshiel bij NEC, dat alweer zijn 47ste competitiegoal van het seizoen incasseerde.

Dervisoglu was niet voor niets eerder teruggekomen. De negentienjarige aanvaller viel na een uur in voor Édouard Duplan, kort nadat Laros Duarte namens de thuisploeg met een kiezelhard schot de lat had geraakt. Het missen van verschillende kansen op de 2-0 kwam Sparta uiteindelijk niet duur te staan door wat geluk bij een klutssituatie in de absolute slotfase. Josef Kvida raakte de paal.

Fraser zal opgelucht zijn, omdat hij onder anderen Abdou Harroui, Deroy Duarte en Lars Veldwijk vanwege interlandverplichtingen moest missen. Sparta verzocht de KNVB begin deze maand tevergeefs de wedstrijd tegen NEC uit te stellen.