Sparta angstgegner van in crisis verkerend ADO

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het in veel opzichten in een crisis verkerend ADO Den Haag fungeert zondag als gastheer van Sparta Rotterdam.

Sparta angstgegner van in crisis verkerend ADO
Speelronde: 17
Aftrap: zondag 18 december, 14.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• ADO Den Haag verloor elf van de voorgaande 34 thuisduels met Sparta Rotterdam in de Eredivisie, waaronder alle vier de ontmoetingen in Den Haag deze eeuw (W13, G10). Sparta is de enige ploeg waar ADO Den Haag deze eeuw thuis tegen speelde in de Eredivisie zonder ook maar één punt te pakken (V4).

• ADO Den Haag pakte sinds de start van september slechts vier punten uit twaalf duels, minstens vijf minder dan elke andere Eredivisie-ploeg (W1, G1, V10).

• Een nederlaag tegen Sparta zou betekenen dat ADO in de eerste seizoenshelft van 2016/17 net zo veel nederlagen heeft geleden (11) als in heel het seizoen 2015/16 (10).

• In de laatste tien Eredivisie-wedstrijden raakte ADO Den Haag vaker de paal of lat (zes keer) dan dat het scoorde (vijf keer).

• Van de negentien trainers die meer dan vijftien Eredivisie-duels op de bank zaten bij ADO zagen slechts twee hun ploeg gemiddeld minder dan één doelpunt per wedstrijd maken: Cor van der Hart (0,61 in 1982) en Zeljko Petrovic (0,94).

• Sparta Rotterdam boekte slechts één zege in de laatste tien Eredivisie-duels (G4, V5).

• De ploeg van Alex Pastoor maakte dit Eredivisie-seizoen in uitduels twee keer zo veel doelpunten (tien) als ADO Den Haag in thuisduels (vijf). Geen ploeg kwam dit seizoen in meer Eredivisie-wedstrijden op achterstand dan ADO Den Haag en Sparta (dertien, net als Go Ahead Eagles).

• Loris Brogno was betrokken bij zes van de tien uitdoelpunten van Sparta dit seizoen (vijf goals, één assist).

Sparta Rotterdam-aanvaller Loris Brogno is dit seizoen in uitwedstrijden bijna niet te stoppen.
Sparta Rotterdam-aanvaller Loris Brogno is dit seizoen in uitwedstrijden bijna niet te stoppen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.