Sparend PSG beleeft blamage in generale repetitie

Reacties

Paris Saint-Germain heeft de wedstrijd tegen Clermont met het schaamrood op de kaken afgesloten. De koploper van de Ligue 1 kon voor eigen publiek een nederlaag maar net voorkomen tegen de nummer achttien van de ranglijst.

Sparend PSG beleeft blamage in generale repetitie
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
Clermont
Clermont

Luis Enrique deed weinig moeite te verbergen waar zijn prioriteiten liggen in de komende weken. De opstelling was veelzeggend. Niet alleen Kylian Mbappé werd gespaard een halve week voor de thuiswedstrijd tegen Barcelona in de kwartfinale van de Champions League. Ook Achraf Hakimi en Ousmane Dembélé namen plaats op de bank. Noem het onderschatting of juist zakelijk bekijken waar de belangen het grootst zijn; feit is dat Clermont profiteerde van de keuzes bij de thuisploeg.

De hekkensluiter kwam in de 32ste minuut op voorsprong, nadat Nordi Mukiele al geblesseerd was uitgevallen bij PSG en vervangen moest worden door Hakimi. Habib Keita zorgde voor de verrassende 0-1. Voor de 22-jarige middenvelder was dat pas zijn eerste goal in de Ligue 1.

PSG leek via basisdebutant Senny Mayulu op gelijke hoogte te komen. De zeventienjarige middenvelder scoorde in de extra tijd van de eerste helft met een knal vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de treffer werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Naarmate de tijd verstreek, nam de druk op Luis Enrique toe. Hoe lang durfde hij bij deze stand te wachten met het inbrengen van Mbappé?

De sterspeler kwam in de 67ste minuut binnen de lijnen. De 25-jarige aanvaller had iets minder dan twintig minuten nodig om bij te dragen aan een goal. Mbappé was de aangever bij de 1-1 van Gonçalo Ramos. De treffer van de spits was het honderdste doelpunt dat PSG dit seizoen maakte in de verschillende competities. Verder dan de gelijkmaker kwamen de Parijzenaren niet. De focus kan nu op de thuiswedstrijd tegen Barcelona van woensdagavond, voor zover dat voor aanvang van Clermont-thuis nog niet het geval was.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
31
20
10
1
76-29
+47
70
2
Monaco
32
18
7
7
62-42
+20
61
3
Brest
32
16
9
7
49-33
+16
57
4
Lille
32
15
10
7
48-31
+17
55
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.