Spannende dagen voor Ajax-spits Akpom

Reacties

Voor Chuba Akpom worden het mogelijk spannende dagen. Een aantal clubs overweegt de 28-jarige spits in het slot van de transferperiode over te nemen van Ajax. De Amsterdammers wezen al een bod van Lille af en willen Akpom liever niet laten gaan.

Spannende dagen voor Ajax-spits Akpom
© Pro Shots

Hoewel Akpom als invaller zijn waarde heeft en Ajax hem eigenlijk wil houden, wordt een transfer voor 1 februari niet uitgesloten, maar dan wel op voorwaarden van Ajax: de club wil bij een vertrek van Akpom de hoofdprijs ontvangen. Akpom lijkt ook open te staan voor een vertrek, omdat hij stand-in is achter Brian Brobbey en niet nog een half jaar op de bank wil zitten.

Lille deed eerder een voorstel voor een huur plus optie tot koop, maar dat wees Ajax af. De club deed daarna nog een poging om met Ajax tot een akkoord te komen, al is het de vraag of Akpom een voorkeur heeft voor de Ligue 1, omdat ook Premier League-clubs achter hem aanzitten, waaronder Crystal Palace, dat flink op de ranglijst is gezakt en naar versterking zoekt. Meer Engelse clubs hebben echter naar de beschikbaarheid van Akpom geïnformeerd en ook is er interesse uit de Bundesliga.

Het is nu aan Ajax en Akpom zelf om de knoop door te hakken. Met name sinds de komst van John van 't Schip heeft de aanvaller met negen doelpunten zijn waarde getoond als supersub in Amsterdam. Veel meer dan die rol als invaller lijkt er voor Akpom evengoed niet in te zitten. Brian Brobbey is onomstreden in de spits en voor de rol van aanvallende middenvelder gaat de voorkeur van Van 't Schip uit naar Kristian Hlynsson of Steven Berghuis.

Ajax zwaaide deze maand met Georges Mikautadze al een spits uit, terwijl er ook wordt getrokken aan Carlos Forbs, over wie Van 't Schip zei dat hij op dit moment niet mag vertrekken uit Amsterdam. Een vertrek van Akpom zou de spoeling voorin nog dunner maken. ‘Er is belangstelling uit Frankrijk en Engeland, maar ik hoop bij Ajax te blijven, want ik voel echt dat dit nog een succesverhaal kan worden voor mij. Maar ik moet wel gaan spelen', zei Akpom tegen VI op het trainingskamp in het Spaanse Cádiz.

Versterking
Op de achtergrond onderzoekt Ajax de mogelijkheden om de selectie nog een kwaliteitsimpuls te geven. Of dat gaat lukken is de vraag, maar de woorden van Van 't Schip na het duel met Heracles Almelo (2-4) spraken boekdelen. 'De balans is nog steeds niet goed en dat is niet iets wat in één keer goed gaat komen. Dat kan ook niet. Maar het zou fijn zijn als we er naast Henderson nog iemand bij kunnen krijgen, om het voor de rest van de groep beter en makkelijker te maken.'

Oproep tot actie: hier heeft Ajax versterking nodig
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer C. Akpom
Meer over C. Akpom
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.