Spanje-Italië: absolute kraker voor een direct ticket naar Rusland

Reacties

In Groep G van de WK-kwalificatiereeks staat voor zaterdagavond een heerlijk affiche gepland in Estadio Santiago Bernabéu; Spanje–Italië (aftrap 20.45 uur). Een klassieker die een klein jaar geleden nog onbeslist bleef. De winnaar bij het duel tussen de toppers van de poule zet zaterdagavond een gigantische stap op weg naar directe plaatsing voor het WK in Rusland volgend jaar.

Spanje-Italië: absolute kraker voor een direct ticket naar Rusland

Beide landen zijn nog ongeslagen in hun campagne en hebben zestien punten uit zes wedstrijden. Spanje heeft wel een iets beter doelsaldo. De vorige ontmoeting tussen beide landen van oktober vorig jaar eindigde onbeslist. Spanje was lange tijd de betere ploeg, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel door een laat benutte strafschop van Daniele De Rossi. Daarmee voorkwam hij een zeldzame nederlaag. Het land is inmiddels 56 WK-kwalificatieduels ongeslagen.

Italië moet het tegen Spanje doen zonder sterkhouder Giorgio Chiellini. De laatste man van Juventus is geblesseerd. 'Dat doet echter niets af aan onze keuzes', zegt bondscoach Giampiero Ventura. 'Het is een enorm belangrijke wedstrijd en ik hoop dat we flink kunnen verrassen.'

Bij Italië moeten de doelpunten komen van Andrea Belotti. De 23-jarige spits van Torino is dit kalenderjaar op dreef voor club en land en onderstreepte dat vorige week met een fantastische goal in de competitie tegen Sassuolo. In de WK-kwalificatiereeks deed hij vijf wedstrijden mee en scoorde daarin vier keer. Bovendien was hij hierin goed voor drie assists. Voor zijn club schoot hij er dit seizoen al drie in in evenzoveel officiële wedstrijden.

Asensio
Aan de andere kant heeft de Spaanse bondscoach, Julen Loptegui, aangegeven dat Spanje een van zijn beste dagen moet hebben om te kunnen winnen zaterdag. Ook bij de Spanjaarden loopt een jongeling die al flink van zich heeft doen spreken dit seizoen. Marco Asensio scoorde in vijf wedstrijden reeds vier keer. Maar of het talent van Real Madrid ook daadwerkelijk gaat spelen, is nog maar de vraag.

De prestaties van de 21-jarige linksbuiten wekken bewondering bij zijn landgenoot en rivaal van Barcelona, Andres Iniesta. 'Zijn ontwikkeling is goed voor het Spaanse voetbal en ik hoop dat we nog jaren van hem kunnen genieten', zei de Oranje-beul van 2010 op de persconferentie in aanloop naar het duel. Ook David Villa, die na drie jaar weer terug is bij La Roja, is onder de indruk van Asensio. 'Je hoeft alleen maar naar hem te kijken om te genieten. Hij doet meer dan genoeg op de training om in de basiself te staan.'

Spanje en Italië stonden 36 keer eerder tegenover elkaar. In die wedstrijden was Spanje twaalf keer de winnaar, zegevierden de Italianen dertien keer en veertien keer bleef het duel onbeslist.

#TeamGWGGLNVTSP
1Spanje65102131816
2Italië65101841416
3Albanië630378-19
4Israël6303912-39
5Macedonië6105813-53
6Liechtenstein6006124-230
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.