Spalletti moet Inter reanimeren na onrustig seizoen

Reacties

Luciano Spalletti wordt de nieuwe trainer van Internazionale. De 58-jarige oefenmeester moet zorgen voor stabiliteit na een zeer onrustig jaar.

Spalletti moet Inter reanimeren na onrustig seizoen

'Alles is in orde', zei Spalletti toen hij dinsdag afreisde naar China om met de eigenaren van Inter te spreken. De deal wordt snel officieel gemaakt door de Italiaanse club. 'We zijn ouderwets, we regelen het met een handdruk', voegde Spalletti toe.

Met een zevende plaats - en het mislopen van Europees voetbal - stelde Internazionale hevig teleur. De Champions League-winnaar van 2010 nam afgelopen seizoen afscheid van liefst twee trainers: Frank de Boer en Stefano Pioli.

Spalletti besloot afgelopen maand zijn aflopende contract met AS Roma niet te verlengen. De oefenmeester leidde de club van Kevin Strootman naar de tweede plaats in de Serie A. Eerder fungeerde Spalletti als trainer van onder meer Udinese en Zenit Sint-Petersburg.

Internazionale is van plan om komende zomer flink te investeren. Suning Group, de eigenaar van de club, wil de aansluiting vinden met de topclubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.