Spakenburg wint in blessuretijd en gaat voor nieuw bekersprookje

Reacties

SV Spakenburg verraste vorig seizoen vriend en vijand, door de halve finales van het TOTO KNVB-bekertoernooi te bereiken. De amateurs gaan nu voor een nieuwe stunt en schakelden dinsdag in de eerste ronde van het bekertoernooi Helmond Sport uit: 3-1.

Spakenburg wint in blessuretijd en gaat voor nieuw bekersprookje
© Pro Shots
Spakenburg
Spakenburg
3 - 1
Helmond Sport
Helmond Sport

Spakenburg presteerde vorig seizoen iets heel bijzonders, door als derde amateurclub ooit de laatste vier van het bekertoernooi te bereiken. In de halve finale maakte PSV uiteindelijk een einde aan het sensationele verhaal van de tweededivisionist. Dinsdag hoopte Helmond Sport direct een punt achter de aspiraties van Spakenburg te kunnen zetten.

De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie kwam op een vroege voorsprong, via een volley van Peter van Ooijen. Spakenburg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en Floris van der Linden, die vorig seizoen topscorer van het toernooi werd met vijf goals, kopte de gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd ging hierna hard richting verlenging, maar in blessuretijd maakte Ahmed El Azzouti op aangeven van Van der Linden de 2-1. Daarna zorgde Sam van Huffel voor zekerheid: 3-1. 

OJC Rosmalen
OJC Rosmalen
1 - 8
Almere City FC
Almere City FC

Van der Linden werd vorig seizoen zoals gezegd topscorer van het bekertoernooi, door vijf doelpunten te maken. Kornelius Normann Hansen van Almere City is na één wedstrijd al dicht bij dat aantal: de Noor was dinsdag goed voor drie goals tegen OJC Rosmalen. Daarmee had hij een groot aandeel in de overtuigende overwinning die de ploeg van Alex Pastoor boekte.

De amateurs van OJC, uitkomend in de Derde Divisie, konden geen moment een vuist maken. Almere City was simpelweg te sterk en Thomas Robinet, Manel Royo Castell, Yoann Cathline, Lance Duijvestijn en Milan Corryn droegen allemaal bij aan een grote overwinning. Zondag speelt Almere City in de Eredivisie uit tegen Sparta Rotterdam.

sc Heerenveen
sc Heerenveen
5 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Pelle van Amersfoort was de gevierde man bij SC Heerenveen, dat weinig last had van VVV-Venlo. Van Amersfoort was in de eerste helft al goed voor drie goals en trad daarmee in de voetsporen van Zian Flemming, die in 2018 namens PEC Zwolle de laatste speler was die in de eerste helft van een bekerwedstrijd al drie goals maakte.

Van Amersfoort kwam na zijn hattrick niet terug voor de tweede helft. Vanaf de bank zag hij Espen van Ee met een schot van afstand voor de 4-0 zorgen, voordat Soulyman Allouch de Limburgse eer redde. Het slotakkoord kwam op naam van Daniel Karlsbakk.

Groene Ster
Groene Ster
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Vitesse moest diep gaan tegen Groene Ster uit Heerlen. Pas zeven minuten voor tijd kwam de ploeg van Phillip Cocu op voorsprong: Dominik Oroz voorkwam toen dat de bekerwedstrijd een verlenging kreeg. Smet op de Arnhemse overwinning was het uitvallen van Jonathans, die per brancard van het veld moest worden gehaald.

Overige uitslagen


Di 31 okt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.