Spaanse toppers morsen punten

Na Barcelona heeft Real Madrid kennisgemaakt met de dadendrang van Real Mallorca. Vorige week hield Barca nog een punt over, de Koninklijke bleef met lege handen achter. Barcelona speelde teleurstellend gelijk bij Numancia, terwijl ook Valencia verloor.

Bij Real Mallorca was Alberto Luque de matchwinnaar. De aanvaller maakte zes minuten voor rust de enige treffer. Real Madrid kon geen moment het goede ritme vinden en mocht van geluk spreken dat de thuisploeg de verschillende kansen onbenut liet. Ook Barcelona boekte een teleurstellende resultaat. Patrick Kluivert zette de ploeg van Serra Ferrer nog wel op een voorsprong, maar laagvlieger Numancia hield dankzij Ruben Navarro's gelijkmaker een punt over. Van de Nederlandse contingent kwam alleen Boudewijn Zenden niet in actie. Valencia , dat bij een overwinning op gelijke hoogte zou komen met Real Madrid, verslikte zich in Celta de Vigo . De ploeg van trainer Hector Cuper kwam op voorsprong door Juan Sanchez, maar werd in de tweede helft afgebluft door Valeri Karpin. De Rus scoorde in tien minuten tijd driemaal, twee keer vanaf de strafschopstip. In de voorlaatste minuut bepaalde Celta-speler Vagner de eindstand op 3-2 door in eigen doel te schieten.

Alavés stelde tegen laagvlieger Real Sociedad teleur. De ploeg van Jordi Cruijff kwam kort voor rust op achterstand via Oscar de Paula. Na de gelijkmaker van de voet van de Roemeense verdediger Cosmin Contra had Alavés een klein half uur om de drie punten te pakken. Maar Real Sociedad hield stand en pakte een punt in de strijd tegen degradatie. Racing Santander was geen partij voor Villareal . Pas nadat de thuisploeg via Diego Cagna, Jorge López, Martin Palermo en Gica Craioveanu een ruime voorsprong had genomen, kon Santander wat terug doen (4-2).

Athletic de Bilbao hield een punt over aan het bezoek aan Real Zaragoza. De thuisploeg moest een eerste voorsprong weliswaar binnen een minuut uit handen geven, maar het doelpunt van Juan Esnaider leek een overwinning te betekenen. Ismaël Urzaíz bezorgde zijn Baskische ploeg in het laatste kwartier een punt. Het middenmootduel werd beslist door een doelpunt van Raúl Tamudo. Elf minuten voor tijd kreeg Espanyol de drie punten, waar Real Valladolid rekening hield met een punt. Rayo Vallecano leed een thuisnederlaag. Real Oviedo kwam via de Franse verdediger Frédéric Danjou vroeg op voorsprong. Halverwege de tweede helft was het pleit in Oviedo-voordeel beslecht. Oli was de verantwoordelijke man. Osasuna voelde zich met het 3-3 gelijkspel tegen Málaga tekortgedaan. De hekkensluiter in de Primera Division draaide 2-0 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Maar diep in de blessuretijd bracht de Argentijnse spits Ariel Zarate de ploegen alsnog in evenwicht.