Spaanse surprise moet alleen Van der Vaart voorrang verlenen

Reacties

Álex Grimaldo is een van de revelaties in de Bundesliga. De linksback van Bayer Leverkusen kwam in zijn eerste elf duels liefst zes keer tot scoren. Drie doelpunten kwamen van buiten het strafschopgebied. In de recente geschiedenis van de Duitse competitie deed slechts één speler het beter.

Spaanse surprise moet alleen Van der Vaart voorrang verlenen

Grimaldo maakte afgelopen zomer de overstap van Benfica naar Leverkusen, dat verrassend de ranglijst van de Bundesliga aanvoert. Dat is mede te danken aan de Spaanse aanwinst. Grimaldo profiteert zelf overigens ook van zijn sterke start. Bondscoach Luis de la Fuente heeft hem voor de afsluitende duels in de EK-kwalificatie voor het eerst bij de nationale selectie gehaald.

Drie van zijn zes doelpunten in de Bundesliga maakte Grimaldo, een erkend vrijetrappenspecialist, van buiten het strafschopgebied. Dat lukte de 28-jarige linksback zaterdag ook tegen 1899 Hoffenheim. Ook Jan-Niklas Beste scoorde in zijn eerste elf Bundesliga-duels drie keer van buiten het strafschopgebied.  In de recente historie van de competitie lukte het één speler om dat vier keer te doen.

Van der Vaart
Sinds Opta vanaf het seizoen 2004/05 de statistieken bijhoudt, presteerde niemand op dat vlak beter dan Rafael van der Vaart. In het shirt van Hamburger SV kwam de Nederlander in het seizoen 2012/13 tot vier doelpunten van buiten het strafschopgebied in zijn eerste elf Bundesliga-duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zoals gezegd kan Grimaldo deze week zijn debuut voor Spanje maken. De kans is groot dat dat gaat gebeuren, want de drievoudig Europees kampioen is al geplaatst voor de eindronde in Duitsland. Spanje speelt donderdag nog uit tegen Cyprus en ontvangt zondag Georgië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.