Spaanse regering legt Barcelona en Real aan banden

Reacties

Barcelona en Real Madrid mogen vanaf 2016 niet meer individueel hun tv-rechten verkopen. Dat heeft het Spaanse parlement besloten.

Spaanse regering legt Barcelona en Real aan banden

Het parlement nam donderdag een wet aan die voorschrijft dat clubs uit de Primera División vanaf volgend jaar hun tv-rechten gezamenlijk moeten verkopen. 'We moeten ons aanpassen aan moderne tijden', aldus een verklaring van de Spaanse regering. 'Afgelopen seizoen kreeg Atlético Madrid minder geld uit tv-inkomsten dan de hekkensluiter van de Premier League.'

Met de beslissing gaat een langgekoesterde wens van bijna alle Spaanse clubs in vervulling. Dit seizoen dreigden de overige achttien clubs uit de Primera División zelfs te gaan staken uit protest tegen het feit dat Barcelona en Real Madrid hun tv-rechten opnieuw individueel wilden verhandelen. Die staking werd op het nippertje afgewend.

Door de donderdag aangenomen wet zijn alle clubs uit de Primera División vanaf 2016 verzekerd van aanzienlijk meer inkomsten uit tv-rechten. De hoop van de Spaanse regering is dat de competitie door die rechtvaardiger inkomstenverdeling spannender wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.