Spaanse rechter scheldt rode kaart kwijt

Reacties

Voor het eerst is een rode kaart kwijtgescholden door een rechter. Sergio Canales was het vorig jaar zó oneens met zijn rode kaart, dat hij die aanvocht. Een rechter gaf hem gelijk.

Spaanse rechter scheldt rode kaart kwijt
© Pro Shots

De inmiddels 32-jarige Canales speelde vorig seizoen bij Real Betis en kreeg in het duel met Cádiz CF in korte tijd twee keer geel van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. Voor het eerst in 450 wedstrijden werd Canales met rood weggestuurd. Officieel omdat hij aan het tijdrekken was, maar daar was Canales het niet mee eens. Hij zei achteraf dat de kaart met voorbedachte rade gegeven was en hij het conflict met de arbitrage juist wilde vermijden.

Canales vocht de rode kaart én de boete van ruim 600 euro aan bij de rechtbank en heeft inmiddels gelijk gekregen. Hij spreekt van gerechtigheid. 'Ik weet dat ik geen fouten heb gemaakt. Anders had ik mijn excuses aangeboden', zegt Canales nu. In Spanje vraagt men zich af in hoeverre de uitspraak gevolgen gaat hebben. Met andere woorden: mogelijk dat ook andere spelers hun rode kaart aan gaan vechten.

Spelersprofiel

Sergio Canales


Geboortedatum:
16 februari 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Santander
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
CF Monterrey
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.