Spaanse pechvogel is FC Twente-supporters dankbaar voor hun steun

Reacties

José Matos is de supporters van FC Twente dankbaar voor hun steun. De verdediger ontbreekt al vijf maanden met een forse knieblessure, maar heeft inmiddels een volgende stap in zijn revalidatie gezet.

Spaanse pechvogel is FC Twente-supporters dankbaar voor hun steun
© Pro Shots

De Spaanse linksback kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Cádiz CF, waarna hij in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe Eredivisie-seizoen een uitstekende indruk maakte bij de promovendus. In dat tweede duel ging het echter helemaal mis: tegen FC Groningen liep hij een loodzware knieblessure op. Twee dagen na het oplopen van die kwetsuur was hij zelfs al vertrokken uit Enschede. Matos ging naar Madrid, om daar het eerste deel van zijn revalidatie af te werken.

Nu - bijna vijf maanden na dat duel in Groningen - heeft Matos zich weer bij de ploeg gemeld, al werkt hij nog wel individueel. 'Het voelt heel goed om hier weer bij het team te zijn', laat de pechvogel weten op de clubwebsite van FC Twente, dat momenteel op trainingskamp is in het Spaanse bergdorpje Benahavis.

Met zijn rentree bij de selectie heeft hij een volgend stapje gezet. 'Wanneer je een tijd lang elke dag alleen traint, voelt het heel goed om hier weer bij het team te zijn. Ik kan hier goed trainen, de knie voelt goed. Natuurlijk wil je altijd zo snel mogelijk terugkeren, maar ik weet dat dat niet realistisch is. Het is geen doel om dit seizoen nog te spelen, mijn eerste doel is om goed te revalideren. Om daar goed en sterk uit te komen.'

De manier waarop de fans van FC Twente hem sterkte wensten, heeft Matos bijzonder goed gedaan. 'Ik heb veel steun gehad van de club en supporters, dat was erg fijn en daar ben ik hen ook dankbaar voor. Dat maakte het begin van de revalidatie een stuk makkelijker. Ik speelde hier net een maand, maar zo voelde dat niet. Het voelde vertrouwd. Afgelopen maanden heb ik continu contact gehouden met de jongens en de club. Daarom wilde ik ook zo snel mogelijk weer terug komen bij FC Twente, om hier verder te herstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.