Spaanse overheersing in Europa ongekend groot

Reacties

Nu de Champions League-finale in Milaan erop zit, is het Europese seizoen ten einde. Laat vervolgens onderstaande graphic eens op je inwerken... De conclusie: er is sprake van een ware Spaanse hegemonie.

Spaanse overheersing in Europa ongekend groot

In Milaan versloeg Real Madrid stadgenoot en rivaal Atlético in een reprise van de eindstrijd van 2014. Uiteindelijk moesten strafschoppen na een 1-1 stand de beslissing brengen.

Omdat de twee Madrileense ploegen elkaar troffen in de eindstrijd, was dus al een tijdje bekend dat er een Spaanse winnaar zou komen. In de Europa League was dat dankzij de voltooide trilogie van Sevilla ook al het geval.

Omdat Real Madrid Barcelona aflost als winnaar van De Cup met de Grote Oren is daarom de Spaanse overheersing compleet. In de graphic is te zien hoe groot het Spaanse machtsvertoon, zeker de laatste jaren, is. Dit jaar was daar slechts een bevestiging van.

Europese Super Cup
Ook de volgende Europese prijs gaat hoe dan ook naar een Spaanse ploeg. Real Madrid en Sevilla treffen elkaar namelijk in de strijd om de Europese Super Cup. De competitiegenoten nemen het op dinsdag 9 augustus in het Noorse Trondheim tegen elkaar op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.