Spaanse media weten het zeker: Zidane vertrekt bij Real Madrid

Reacties

De kans is groot dat Zinedine Zidane bezig is aan zijn laatste week bij Real Madrid. Spaanse media pakken uit met het nieuws dat de coach de selectie reeds heeft ingelicht over zijn vertrek.

Spaanse media weten het zeker: Zidane vertrekt bij Real Madrid
© Pro Shots

Zidane zou zijn spelers in aanloop naar de wedstrijd van vorige week, een 2-2 gelijkspel tegen Sevilla, hebben verteld dat hij heeft besloten om na dit seizoen op te stappen. De Fransman zou het gevoel hebben dat zijn tijd bij de club voorbij is en dat het tijd is voor een frisse wind. Het nieuws werd zaterdag gebracht door Onda Cero en is zondag bevestigd door de grote Spaanse sportkranten.

De toekomst van Zidane is al geruime tijd onderwerp van gesprek in Madrid. Op zijn persconferentie van zaterdag kreeg hij er ook weer vragen over. 'Er is een tijd dat je een beslissing neemt die in het voordeel is voor iedereen bij de club. Er zijn tijden dat je blijft, maar soms zijn er ook tijden dat het beter is dat je vertrekt', zei de oefenmeester toen.

Zidane is bezig aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van Real. In zijn eerste dienstverband won hij onder meer drie jaar op rij de Champons League. Zidane vertrok in 2018 en gaf toen ook al aan dat hij het tijd vond voor een frisse wind bij Real. Julen Lopetegui en Santiago Solari wisten niet te overtuigen, waarna Zidane in maart 2019 alweer terugkeerde.

Dit seizoen kan voor Real nog eindigen met de landstitel. De Koninklijke staat momenteel tweede, met een achterstand van twee punten op koploper Atlético Madrid. Real speelt zondag uit tegen Athletic de Bilbao en sluit het seizoen volgende week af met een thuiswedstrijd tegen Villarreal. Volgens de Spaanse media wordt dit dus de afscheidswedstrijd van Zidane.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.