Spaanse media triomfantelijk maar ook bezorgd na monsterzege

Reacties

Het verrassend sterke Schotland lijkt zijn EK-ticket niet meer te kunnen verliezen, daarachter heeft Spanje vrijdagavond een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het tweede plaatsbewijs. Na de ruime 1-7 zege in Georgië is de trend in de Spaanse pers uitgelaten, maar er is ook een punt van zorg.

Spaanse media triomfantelijk maar ook bezorgd na monsterzege
© Pro Shots
Georgië
Georgië
1 - 7
Spanje
Spanje

'Spanje dwingt applaus af', kopt Marca. 'De vier goals in de eerste helft hadden er ook acht kunnen zijn, maar dit was ook genoeg. Het dreigende drijfzand is afgewend. De spelers hebben zich van alles afgesloten en een herstelzege behaald die het pad naar het EK effent', zo verwijst de sportkrant naar de nog altijd knetterende rel over het grensoverschrijdende gedrag van bondsvoorzitter Luis Rubiales.

AS bewondert de ploeg van Luis de la Fuente omdat ze deze keer wél raad wisten met een tegenstander die in een driemansdefensie op het veld verscheen. 'Normaliter verstikt dat de ploeg, die in nood kon kijken naar Lamine Yamal, een jongen van zestien die vastberaden was om ons allemaal het gevoel te geven dat we oud zijn. Als hij in zou vallen, zou hij veruit de jongste speler ooit van de ploeg zijn.' En zo geschiedde.

Dat heeft Mundo Deportivo ook gezien. 'Hij was niet tevreden om alleen maar de jongste debutant ooit te zijn, hij wilde ook de jongste doelpuntenmaker ooit worden. Yamal had een voortreffelijk debuut in een wedstrijd die als referentie kan dienen voor de ploeg van De la Fuente', aldus de krant. 'Spanje was vanaf het begin een storm, de ploeg voelde zich comfortabel en dominant.'

Enige domper op de feestvreugde: 'twee verdomde blessures', zoals Marca ze pleegt te noemen. Spanje was in Tbilisi genoodzaakt om al voor rust Dani Olmo (voor hem kwam de piepjonge Yamal in) en Marco Asensio met blessures te wisselen. Over de ernst van hun kwetsuren is nog weinig bekend. Het geluk bij het ongeluk: dinsdagavond moet het in Granada tegen Cyprus ook zonder het duo wel te doen zijn om te winnen. Als vervanger wordt naar verluidt Ferran Torres ingevlogen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.