Spaanse media: nachtmerrie Barça en kritiek op 'angorakat' Frenkie de Jong

Reacties

Bij Barcelona kan het vizier nu volledig op volgend seizoen. De Catalanen sloten deze jaargang in La Liga zondag af met een thuisnederlaag tegen Villarreal. Frenkie de Jong kreeg na afloop weer de nodige kritiek in de Spaanse media.

Spaanse media: nachtmerrie Barça en kritiek op 'angorakat' Frenkie de Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 2
Villarreal
Villarreal

'Vaarwel nachtmerrie', kopt SPORT maandagochtend met een foto van treurende Barcelona-spelers. 'De toekomst begint vandaag', vervolgt de krant. 'De clubleiding is nu verplicht om het het team opnieuw op te bouwen om de dynamiek te veranderen en weer mee te kunnen doen om de prijzen.' Eerder werd al bekend dat Samuel Umtiti, Óscar Mingueza, Riqui Puig en Martin Braithwaite sowieso het veld moeten ruimen.

Frenkie de Jong deed negentig minuten mee tegen Villarreal en zag een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel, maar hij maakte geen beste indruk op SPORT. De Oranje-international kreeg een 4. 'Hij rent non-stop, maar er komt praktisch niets uit. Hij wekt de indruk niet te weten hoe hij in Xavi's systeem zou moeten passen. De geruchten over een mogelijke exit lijken hem nog meer te frustreren', schrijft de krant. Memphis Depay viel twintig minuten voor tijd in en kreeg een 5 voor zijn optreden.

Angorakat
'Barça's trieste seizoen eindigt', bericht El Mundo Deportivo. 'Barça begon veelbelovend, maar eindigde in de lijn van recente thuisnederlagen: gedesoriënteerd. En weer uitgefloten door het eigen publiek', aldus de sportkrant. Luuk de Jong, die niet in actie kwam, kreeg na de wedstrijd wel een staande ovatie van de toeschouwers die nog aanwezig waren in Camp Nou. De huurling keert terug naar zijn werkgever Sevilla.

'Villarreal voldeed aan het script en kleedde Barça uit, bij wie meer twijfels dan zekerheden bestaan na weer een rampzalige wedstrijd', schrijft AS. De krant komt ook met een opmerkelijke constatering over Frenkie de Jong, die wordt gelinkt aan het Manchester United van manager Erik ten Hag. 'Als team was Barcelona weer net zo wanhopig als in de voorbije weken. Frenkie de Jong heeft het rebelse vermogen van een angorakat. Clément Lenglet was hier alleen om selfie te maken om aan zijn kleinkinderen te kunnen laten zien dat hij echt voor Barcelona heeft gespeeld', bericht AS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.