Spaanse media belichten rol 'nerveuze' Frenkie de Jong bij historisch 'Barça-drama'

Reacties

Barcelona verloor zondag tegen Rayo Vallecano voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd en schreef in negatief opzicht geschiedenis. Spaanse media vragen zich af waar het Barça is dat onlangs Real Madrid klopte. Ook de rol van de gewisselde Frenkie de Jong wordt belicht door de Spaanse dagbladen.

Spaanse media belichten rol 'nerveuze' Frenkie de Jong bij historisch 'Barça-drama'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 1
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Álvaro García maakte al na zeven minuten de enige goal van wedstrijd, waarna een lange, frusterende avond volgde voor Barcelona in Camp Nou. Voor Frenkie de Jong zat de wedstrijd er na een uur al op. Trainer Xavi Hernández bracht Nico binnen de lijnen voor de Nederlander, die na zijn wissel boos met een scheenbeschermer gooide.

'Frenkie de Jong , een doorgaans correcte speler wanneer hij wordt gewisseld, explodeerde toen hij zijn nummer 21 op het wisselbord zag. Hij was woest en verliet het veld aan de andere kant. Frenkie voelde zich geslachtofferd door Xavi', schrijft SPORT. Daarbij wordt door de Spaanse media ook opgemerkt dat de arbitrage niet vaak mee ging in het beklag van De Jong over vermeende overtredingen van Vallecano-spelers.

El Mundo Deportivo zag voor zijn wissel een 'nerveuze Frenkie de Jong die veel balverlies leed'. AS legde de link met de vermeende interesse van Manchester United in De Jong en diens optreden voor Barça. 'Er gaan geruchten in Engeland dat ze hem volgend seizoen bij Ten Hags United willen hebben en hoewel Xavi in ​​zijn publieke optredens volhoudt dat Frenkie de komende jaren een sleutelspeler voor Barça moet worden, zijn zijn laatste wedstrijden ontmoedigend.'

El Mundo Deportivo spreekt verder van een dramatische, historische avond in Camp Nou. Nooit eerder verloor Barça drie thuisduels op rij in één seizoen: van Eintracht Frankfurt, Cádiz en nu Vallecano. De Spaanse sportkrant zag wel een lichtpuntje en prees Memphis Depay voor zijn gedrevenheid tijdens zijn invalbeurt. Na de wedstrijd reageerde sportief adviseur Jordi Cruijff al op de nederlaag van Barcelona en de toekomst van Frenkie de Jong.

Koeman
In AS wordt de situatie onder Xavi vergeleken met die onder zijn voorganger Ronald Koeman. 'Het Barça van de laatste wedstrijden toont gevaarlijke gelijkenissen met het team van de eerste helft van het seizoen, met dit verschil dat Xavi de versterkingen kreeg die Koeman niet had. Ook hun uitlatingen in de media vertonen overeenkomsten. Het "het is wat het is" van de nieuwe Nederlandse bondscoach is het "dit is onze realiteit" geworden van Xavi, die droomde van titels, maar nu spreekt over het post-Messi-tijdperk.'

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.