Spaanse bond voert verouderde selectie in: fraai jubileum gaat in rook op

Reacties

Irene Paredes dacht dinsdag in de Nations League-wedstrijd tegen Zwitserland haar honderdste interland voor Spanje af te werken, maar de verdediger bleek niet inzetbaar omdat een bondsmedewerker een verouderde selectie had geüpload in het systeem van de UEFA.

Spaanse bond voert verouderde selectie in: fraai jubileum gaat in rook op
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Er was een of ander computerprobleem, zo werd me vooraf verteld', legde de Spaanse bondscoach Montse Tomé na de 7-1 zege uit. 'Ik moest me aanpassen aan de situatie.'

Volgens Spaanse media zette een bondsmedewerker de selectie voor de wedstrijd tegen Italië van afgelopen vrijdag opnieuw in het systeem. In dat duel, eveneens in de Nations League, was Paredes niet inzetbaar wegens een blessure. Voor de wedstrijd tegen Zwitserland was de verdediger hersteld. De Spaanse bond constateerde de fout te laat en moest tegen het Alpenland vasthouden aan de oude selectie.

Na Alexia Putellas en Jennifer Hermoso had Paredes pas de derde Spaanse kunnen worden die de kaap van honderd interlands rondt.

UEFA Women's Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Women's Nations League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
5
0
1
23-9
+14
15
2
Italië
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Zweden
6
2
1
3
8-10
-2
7
4
Zwitserland
6
1
0
5
2-17
-15
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.